Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Drbna vyrazila na Tygří challenge. Vyšlápněte si na Ještěd i vy. Dnes výzva končí

Dnes máte poslední příležitost zapojit se do Tygří Letní Challenge, zasoutěžit si o ceny a porovnat své výkony s ostatními fanoušky i s vrcholovými sportovci. Do výzvy se zapojili kromě Bílých Tygrů také čeští biatlonisté nebo fotbalisté Slovanu. A na 900 metrů dlouhou trať se vydala i Drbna.

Výzva je rozdělena do čtyř kategorií – ženy, muži, děti od 9 do 14 let a děti do 8 let.

Výšlap na vrchol Ještědu, tedy téměř, není rozhodně nenáročný. Výzva začíná na startu lanovky a pod lany vede až k silnici. Kdo trať Tygří Letní Challenge v jejím premiérovém ročníku zdolal, jistě si ji dobře pamatuje. Fanoušky čeká převýšení téměř 300 metrů, popisuje mluvčí Bílých Tygrů Martin Kadlec.

Na startu stačí naskenovat QR kód, vyplnit nejnutnější údaje a hurá do toho. Na první pohled to není tak hrozné. První metry bez problému probíháme a teprve ve strmějším stoupání měníme běh v rychlou chůzi. Brzy míjíme první ceduli značící 200 metrů. „Fajn, tak hrozné to není,“ říkáme si. Jenže v kopci nohy zpomalují, zato funění zesiluje.

Co s sebou na výzvu? Stačí chytrý telefon a dobré sportovní boty.

Naštěstí v dálce po chvíli poznáváme cílovou pásku a přemlouváme se k alespoň trochu rychlejšímu kroku. V cíli ještě rychle zadat kód, ukončit výzvu. A pak konečně vydechnout.

Po doběhu vás čeká nejen skvělý pocit, ale také krásný výhled

Do letošní výzvy se zapojili i čeští biatlonoví reprezentanti. A jak můžete vidět ve videu, ani pro vrcholové sportovce není zvládnutí takového krpálu jednoduché. „Je to záhul,“ komentuje Michal Krčmář.

Účastnická medaile a drobná odměna pro každého

A proč se vůbec do challenge pouštět, když na konci vás čeká orosené čelo, bolavé nohy a možná i popadání dechu? Kromě dobrého pocitu si každý účastník může vyzvednout balíček s odměnami a medailí. Své výsledkymůžete porovnat se všemi ostatními závodníky, včetně samotných Tygrů.

Nejrychlejší běžci se pak navíc utkají během velkého finále, které se uskuteční už 20. srpna.

Bližší informace s veškerými pravidly výzvy najdete na webu Bílých Tygrů. Pokud nebudete s prvním výsledkem spokojeni, můžete výšlap zopakovat, klidně několikrát. Ale nezapomeňte. Dnes Tygří Letní Challenge končí!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce

Štítky Tygří letní challenge, výzva, Bílý Tygři, Liberec, hokej, Ještěd, Martin Kadlec, Michal Krčmář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Edvard Kozusnik

Super trasa. Vždy když můžu, tak si ráno přivstanu... #prostebez

Neděle, 1. srpna 2021, 09:40Odpovědět

Drbna vyrazila na Tygří challenge. Vyšlápněte si na Ještěd i vy. Dnes výzva končí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.