Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

ČOI zakázala prodej světelněho řetězu, hrozí u něj zásah proudem

Česká obchodní inspekce (ČOI) nechala z trhu stáhnout nebezpečný světelný řetěz, který se prodává pod názvem Phenix LED LIGHT. Pro spotřebitele při jeho užívání hrozí úraz, případně až smrt po zásahu elektrickým proudem. Inspekce o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Výrobek s nevyměnitelnými světelnými zdroji, model V8F50, je opatřený elektronickou jednotkou pro tvorbu světelných efektů a vysouvací dvojpólovou vidlicí. Podle inspekce ale není napájecí přívod k elektronické jednotce dostatečně zajištěn proti vytržení a dostatečná není ani mechanická pevnost jednotky. Při manipulaci tak lze přívod z elektronické jednotky vytrhnout nebo odstranit její kryt. Pokud je výrobek zapojen v elektrické zásuvce a uživatel se dotkne odhalených částí elektronické jednotky, které jsou pod napětím, může dojít k vážnému úrazu až smrti elektrickým proudem, uvedla inspekce.

V této souvislosti výrobek nahlásila ministerstvu průmyslu a obchodu a informace zveřejnila v evropském seznamu nebezpečných výrobků RAPEX.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČOI

Štítky ČR, zdraví, trh, Česká obchodní inspekce, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI zakázala prodej světelněho řetězu, hrozí u něj zásah proudem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.