Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provozovatel městského bazénu v Liberci stáhnul výpověď, zůstane do konce roku

Chod městského plaveckého stadionu v Liberci bude zajišťovat do konce letošního roku Ještědská sportovní, jak měla s radnicí původně ujednáno. Dlouholetý provozovatel bazénu podle náměstka primátora Ivana Langra (Starostové pro Liberecký kraj) vzal zpět svoji výpověď z nájemní smlouvy.

„Nekoná se převzetí bazénu k 1. 10., ale Ještědská sportovní deklarovala, že dodrží smlouvu v současných parametrech. To znamená, že setrvá až do konce letošního kalendářního roku a poté s největší pravděpodobností přejde provoz bazénu do rukou města," řekl Langr.

Ještědská sportovní smlouvu vypověděla letos na konci března v důsledku několikaměsíčního nuceného uzavření v rámci vládních protikoronavirových opatření, kdy ztrátový provoz neměla z čeho platit. V červnu liberečtí zastupitelé rozhodli, že na pokrytí nákladů v důsledku pandemie dostane provozovatel městského bazénu od radnice až 3,2 milionu korun.

Provozovatel bazénu Jan Švec řekl, že výpověď stáhli, aby pomohli městu. „Protože nebylo na převzetí připraveno a nechtěli jsme nechat bazén zavřený," dodal.

Město si pro provozování plaveckého stadionu vytvořilo společnost Bazén Liberec, s.r.o. „A postupně, řekněme stínováním činnosti Ještědské sportovní, se začínáme každodennímu provozu plaveckého stadionu učit," uvedl Langr. „Úkolem do dalších měsíců je analyzování návštěvnosti, marketingových i obchodních možností, personální agenda, tedy nasmlouvání personálu a další,“ dodal náměstek primátora. Ročně provoz bazénu stojí kolem 40 milionů, město se na tom podílí zhruba 12 až 14 miliony.

Liberecký plavecký areál podle návrhu architekta Pavla Švancera má ročně běžně kolem 350 až 400 tisíc návštěvníků, loni jich kvůli pandemii bylo výrazně méně. V areálu jsou tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Město připravuje jeho rozsáhlou modernizaci, která by měla začít v příštím roce a která si vyžádá zřejmě kolem 820 milionů korun. Z toho 300 milionů korun by město chtělo získat z dotačního programu Národní sportovní agentury. Opravu sportoviště nutně potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky bazén, Liberec, ještědská, provoz, výpověď, Ivan Langr, Starostové pro Liberecký kraj, Jan Švec, Pavel Švancer, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatel městského bazénu v Liberci stáhnul výpověď, zůstane do konce roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.