Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ministerstvo obrany rozprodává majetek. Ke koupi je i pozemek s bývalou umývárnou vojáků

Ministerstvo obrany tento týden vyhlásilo další výběrové řízení na odkup nepotřebného movitého majetku. Na seznamu je 32 zcela nových nemovitostí. Většinou jde o staré vojenské objekty. Jedním z nich je pozemek v Ploužnici pod Ralskem s bývalou umývárnou pro sovětská vojska.

Stát nabízí k prodeji zděnou budovu bývalé umývárny pro sovětská vojska. Ta se nachází ve východní okrajové části obce Ploužnice zvané Hvězdov. „Objekt se nachází cca 500 m od místních rybníků a ploch i s nově vystavěnými rodinnými domy a rekreačními objekty. Je volně přístupný po pozemcích města Ralsko,“ uvádí ministerstvo na webu. K odkoupení je za 369 tisíc korun.

"Jedná se o budovu s jedním nadzemním podlažím s chodbami, umývárnami, dalšími 5 místnostmi a zčásti i druhým nadzemním podlažím," píše ministerstvo na svém webu. Nový majitel musí počítat s tím, že budou potřeba nemalé investice, protože se jedná o dlouhodobě nevyužívanou budovu. Objekt je volně přístupný, proto se neplánují žádné veřejné podmínky. Je však možná konzultace.

Výběrové řízení na nového majitele tohoto objektu stojí na jedné jediné podmínce. Rezervační kauce je deset tisíc korun. Majitel však musí zaplatit minimální cenu 369 tisíc korun. Vítěz výběrového řízení bude vybrán jednoduše. Podle nejvyšší nabídnuté ceny.  

Ministerstvo prodává přes 50 objektů

Stát nabízí nevyužívané objekty i techniku dlouhodobě. Kompletní seznam prodávaných věcí veřejnost najde na webu nabidkamajetku.cz. Konkrétně Ministerstvo obrany má na tomto dlouhém seznamu 52 položek.  

Tradičně jsou nabízeny objekty bývalého pohraničního opevnění. Například na Moravě je k prodeji celkem devět pevností s vlastními pozemky. V Čechách jsou to tři pevnosti nedaleko Podhořan. Ve Slezsku se ministerstvo snaží prodat sedm nových pevnění. Kromě těchto opevnění jsou žádané i takzvané řopíky. Tím je i výše zmíněný objekt opevnění na Náchodsku.  

Seznam majetku k prodeji ministerstvo pravidelně aktualizuje. Další doplnění je v plánu 22. září tohoto roku.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Dušek | Zdroj Ministerstvo obrany ČR

Štítky majetek, ministerstvo, prodej, bunkr, pevnost, Ralsko, inzerát, aukce, vláda, nemovitost, historie, pozemek, ministerstvo obrany, výběrové řízení, Hvězdov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo obrany rozprodává majetek. Ke koupi je i pozemek s bývalou umývárnou vojáků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.