Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rytmus Liberec nabízí opět nové semináře pro začlenění zdravotně znevýhodněných do společnosti

Rytmus Liberec již sedmnáct let podporuje zdravotně znevýhodněné v Libereckém kraji v začlenění do společnosti, zejména v oblasti zaměstnávání, ale i ve všech dalších oblastech kulturního a společenského života.

„Podporu poskytujeme nejen zájemcům o zaměstnání, ale také zaměstnavatelům, kteří mají zájem zaměstnat člověka s postižením a posílit tak svoji společenskou odpovědnost," říká Ivana Juricová z o.p.s. Rytmus Liberec.

Společnost pořádá také řadu seminářů pro osoby zdravotně znevýhodněné nebo ohrožené sociálním vyloučením.  Cílem seminářů je podpořit účastníky k dosažení větší samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti, které vedou k začlenění do běžné společnosti i na trh práce. „Díky finančnímu daru nadace Euronisa jsme nabídku seminářů rozšířili, doplnili o další pomůcky a rekvizity a můžeme nabídnout zdarma i odborné semináře  od spolupracujících  organizací. Nově jsme zařadili také seminář pro rodiče, pečující a opatrovníky," dodala.

V červnu proběhlo pět seminářů na témata Jak  pečovat o své zdraví, Vzhled a oblékání a Cestování. Účastníci si interaktivní i zábavnou formou pomocí různých úkolů, modelových situací, individuálních i společných aktivit upevnili nové dovednosti nebo ty stávající prohloubili. Po absolvování semináře všichni obdrželi certifikát o účasti. 

A co Rytmus Liberec připravil na podzimní měsíce? Proběhne série seminářů na témata: Společenské chování a vystupování, Finanční gramotnost - hospodaření s penězi, Co je manipulace a jak se jí bránit, Základy první pomoci, Bezpečné chování a prezentace, Kontakt s cizí osobou, Láska, vztahy a partnerství a Intimní hygiena.   

Pro rodiče, pečující a opatrovníky proběhne seminář Sexualita lidí s postižením a Duševní zdraví aneb jak si na sebe udělat čas. 

V případě zájmu o seminář pro větší skupinu například ze strany sociální služby nebo zaměstnavatele je možno zařadit i jakýkoli další z celé nabídky seminářů.

Veškeré bližší  informace najdete na našich webových stránkách www.rytmusliberec.cz. Přihlásit se můžete vyplněním online formuláře nebo osobně na pobočkách či telefonicky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rytmus Liberec

Štítky rytmus liberec, semináře, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rytmus Liberec nabízí opět nové semináře pro začlenění zdravotně znevýhodněných do společnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.