Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mrazivé páteční ráno? Meteorologové varují, že teploty spadnou pod nulu

Až dva stupně pod nulu může klesnout teplota v pátek k ránu. Meteorologové kvůli tomu vydali varování. Mráz může poničit vegetaci, zejména prý dýně a rajčata. Ještě hůř pak bude v dalších dnech, kdy ranní teploty mohou spadnout až k minus šesti stupňům.

Jinak ale bude počasí poměrně příjemné se sluníčkem, teploty přes den se budou o víkendu pohybovat kolem dvanácti stupňů.

Meteorologové dávají doporučení, jak se k ranním mrazům postavit. „Zeleninu a nízké rostliny je možno zakrýt světlou netkanou textilií, která může být ponechána i více dní až do odeznění ranních mrazů. V případě stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik/orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot (zpravidla před východem Slunce), nebo dýmování/zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti stromů,“ uvedli na svém webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mráz, počasí, předpověď, čhmú, Český hydrometeorologický ústav, Slunce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové, resp. pisálci by konečně měli nést TRESTNOU zodpovědnost za šíření poplašných zpráv (hoax). Za poslední dva roky čteme dvakrát týdně varování "Máchale, spadne ti to. Asi vítr, nebo co."

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:29Odpovědět

Mrazivé páteční ráno? Meteorologové varují, že teploty spadnou pod nulu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.