Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé u nás pracují i přes dvacet let. Ročně berou čtrnáct výplat a čerpají spoustu benefitů, láká nové posily turnovský Ontex

PR článek

Vyrábí produkty, které provází životy lidí od narození až do jejich poslední chvíle. V Turnově sídlí jeden z největších výrobců plen a dámských hygienických potřeb v Česku. Turnovská pobočka mezinárodní společnosti dává práci téměř devíti stovkám lidí. Rádi by však v Ontexu přivítali nové posily. Významný zaměstnavatel láká především na stabilní práci s možností kariérního postupu a nebývale štědrou nabídku benefitů.

Společnost Ontex se na českém trhu poprvé představila v roce 1993, o čtyři roky později otevřela závod v Turnově, který se postupem času stal největším výrobním závodem v rámci společnosti. „V našich řadách máme spoustu pracovníků, kteří u nás působí přes dvacet let,” říká vedoucí personálního oddělení turnovského Ontexu Markéta Pekárnová

Čisté prostředí, stabilní práce

Důvodů, proč není v Ontexu nijak výjimečné potkat řadu dlouholetých zaměstnanců, je podle Pekárnové spoustu. „Dbáme na kulturu pracovního prostředí. Jednou z našich hlavních priorit je důkladná čistota pracoviště. Jsme hygienický provoz a lidé tuto skutečnost velmi oceňují,” přibližuje Pekárnová. 

Zaměstnanci Ontexu se zároveň mohou spolehnout na jistý příjem i v nestabilních časech. Přesvědčili se o tom během uplynulého roku i za ekonomické krize před deseti lety. „Zaměstnance jsme nepropouštěli ani v opravdu komplikovaných časech. Za dob koronaviru u nás o práci nepřišel nikdo,” uvádí personalistka. 

Neřešíme se zaměstnanci každou minutu

Hlavní část výroby Ontex představují výrobky pro péči o děti a dámskou hygienu. Aby Ontex naplnil poptávku trhu, funguje firma v nepřetržitém provozu. „Sériová výroba u nás však automaticky neznamená tlak na minutový výkon,” říká Pekárnová.„Prioritou u nás není, zda zaměstnanec stojí u stroje a neřešíme každou minutu jeho času. Důležité pro nás je, že linka jede a práce je hotová,” dodává.

Na vedoucí pozice upřednostňujeme interní kandidáty

Skvělou příležitost představuje práce v Ontex také pro každého, kdo by se chtěl v budoucnu profesně i kariérně posunout. „Pokud člověk vyvíjí snahu a chce svoji práci dělat dobře, dostane možnost kariérně růst. Vedoucí pozice se snažíme obsadit vhodným kandidátem, který je již zaměstnancem společnosti,” popisuje personalistka.

Dveře však nemají zavřené ani pracovníci zvenčí. Naopak. „Z výroby nám přešla řada lidí na pozice tým lídrů, interně jsme nedávno vybrali nového vedoucího výroby. To ale neznamená, že nenabíráme vůbec zvenku. Záleží na situaci,” vysvětluje.

Aktuální nabídka pro ty, které baví technika

Na kariérních stránkách Ontex je k dispozici seznam volných pozic, na kterých by v Turnově rádi přivítali nové posily. Jednou z nich je i operátor výrobních strojů. „Jedná se o velmi kreativní pozici ideální pro šikovného pracovníka, který rád řeší technické problémy,” vysvětluje Pekárnová.

Její slova potvrzuje i Jiří Janočko, který na pozici operátora pracuje již 8 let. „Práce je to velmi různorodá a bude bavit každého, kdo nerad pracuje ve stereotypu a monotónním prostředí,” popisuje Janočko.

Nedílnou součástí pozice operátora je totiž spolu s potřebou dobré komunikace i schopnost učit se novým procesům. „Stále je potřeba učit se něco nového – ať už jde o znalost nových výrobků nebo procesů výroby při modernizaci linek. Každý den může být jiný a je důležité nad prací přemýšlet, vypozorovat vady, opravit je a předcházet jim,” dodává.

Štědré benefity pro všechny

A na jakou odměnu se mohou potenciální zájemci o práci v Ontexu těšit? „Všichni naši pracovníci mohou čerpat z velmi široké nabídky zaměstnaneckých benefitů,” říká Pekárnová. Mezi ně patří například třináctá a čtrnáctá mzda v plné výši, šest dní zdravotní dovolené, příspěvky na životní pojištění a penzijní spoření, bonus za odpracovaný fond, rodinné permanentky, odměny za zaškolení, příspěvky na kolektivní akce nebo masáže přímo v areálu firmy. „Oblíbeným finančním benefitem je KPI bonus, který se vyplácí každé čtvrtletí. Když se daří, je tento bonus takovou malou patnáctou mzdou,” dodává personalistka.

Firemní večírky a bohatá kantýna

Společnost navíc každý den organizuje firemní (obousměrné) svozy z okolních měst regionu (Železný Brod, Lomnice, Semily, Liberec, Jablonec, Žďár a řadu dalších) a zaměstnanci mohou využívat firemní kantýnu. „Na výběr máme ze sedmi různých jídel včetně fit menu. Doplňkově také pizzy, oblíbený smažák a různé akce – den s dýní, Itálie na talíři, týden řízků, steakové dny apod. Pokud si zaměstnanci neodeberou dotovaný oběd nebo večeři, dostanou stravenku,” doplňuje Pekárnová. 

Několikrát do roka se pak zaměstnanci potkávají i na firemních akcích. „Pravidelně míváme vánoční večírky, kde se o část programu postarají sami zaměstnanci, kteří nacvičují vystoupení,” říká personalistka. „Firma také přispívá na akce, které si organizují zaměstnanci sami. Ať už jde o oslavy nebo společné výlety. Dobrý kolektiv je totiž základem spokojeného pracovního prostředí,” uzavírá s úsměvem.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ontex, Turnov, pleny, výroba, nábor, noví pracovníci, Česko, operátor, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé u nás pracují i přes dvacet let. Ročně berou čtrnáct výplat a čerpají spoustu benefitů, láká nové posily turnovský Ontex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.