Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O posilující dávku je zájem v sociálních službách i domovech seniorů, ne ale u všech

Podle informací Libereckého kraje projevila zájem o třetí posilovací dávku proti onemocnění Covid-19 víc než polovina organizací z oblasti sociálních služeb a domovů s pečovatelskou službou (DPS).

Kraj v uplynulých dnech oslovil celkem 49 DPS a 132 sociálních služeb působících v regionu. O zajištění posilovací dávky projevilo zájem 31 DPS a celkem 78 organizací poskytující sociální služby. „Z DPS projevilo zájem přes 63 procent, v případě sociálních služeb 58 procent, to není žádná sláva,“ komentoval náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Z dostupných informací kraje vyplývá, že z celkového počtu klientů v DPS 1867 jich je neočkovaných celkem 34,3 procent. „To mě úplně neuspokojuje. V případě sociálních služeb je situace lepší. Zde je z 2 178 klientů neočkovaných deset procent,“ řekl Tulpa. 

Redakce se obrátila na Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou. „V našem zařízení se 19. října již očkovalo posilující třetí dávkou, z toho bylo 30 zaměstnanců a 48 uživatel,“ řekla Drbně ředitelka DS Vratislavice nad Nisou Eva Stehlíková. Další vlna očkování bude v domově probíhat koncem listopadu, v plánu je aplikace třiceti dávek. „Očkování posilující dávkou je naplánováno ještě na prosinec a leden, tak jak dobíhají lhůty 6 měsíců od posledního očkování,“ dodala Stehlíková s tím, že ne všichni očkovaní se přihlásili o posilující dávku.

V domově seniorů na Františkově má o třetí dávku zájem naprostá většina klientů i zaměstnanců. „V našem zařízení má zájem o třetí dávku přibližně devadesát devět procent všech, kteří ji mohou dostat,“ uvedl na dotaz redakce ředitel Jan Gabriel. I zde bude očkování posilovací dávkou probíhat ještě v prosinci a lednu. Podle Gabriela přibylo v poslední době i zaměstnanců, kteří se nechali naočkovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 6

Štítky Liberecký, koronavirus, očkování, sociální služby, domovy seniorů, domov, Liberecký kraj, Petr Tulpa, Eva Stehlíková, Jan Gabriel, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O posilující dávku je zájem i v sociálních službách, a domovech seniorů ne ale u všech očkovaných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.