Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec už zná svůj vánoční strom. Na náměstí se přestěhuje od Hokejky

Na náměstí před libereckou radnicí bude letos stát smrk ztepilý, který se sem přestěhuje z ulice Na Pískovně, nedaleko panelového domu Hokejka. Kácení a stěhování proběhne ve středu 17. listopadu.

Smrk dosud roste na pozemku bývalé školky, kde nyní sídlí zdravotnické zařízení MEDEA THERAPY. „Tak jako v uplynulých letech zajišťuje samotné kácení, transport stromu i ukotvení na náměstí Sbor dobrovolných hasičů Liberec – Sever,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Liberec plánuje advent s řadou akcí. Strom rozsvítí netradičně v pátek

Řada měst kvůli nepříznivé epidemiologické situaci s předstihem ruší adventní trhy a program s nimi spojený, v Liberci ale vše proběhne. Chystá se rozsvěcení stromu, řada koncertů a vystoupení i tržnice. Strom chce vedení radnice rozsvítit...

Podle ní kácení a převoz začne ve středu dopoledne. „Vzhledem ke vzrůstající časové, organizační i přípravné náročnosti přepravy samotné z důvodu umísťování různých dopravních ostrůvků, světelné signalizace, značek a podobně, je také letos strom převážen v doprovodu Městské policie Liberec,“ dodala.

Smrk ze zahrady bývalé školky ozdobí náměstí

Státní svátek byl vybrán právě z důvodu, že bude nižší provoz. „Po ukotvení smrku na náměstí a po úpravě na tradiční výšku čtrnáct metrů z důvodu bezpečnosti a statiky, ho ozdobíme a poslední listopadový pátek slavnostně rozsvítíme. Program v pátek 26. listopadu na náměstí začne v 16:15 hodin,“ uzavřela Kodymová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, vánoční strom, vánoce, advent, hokejka, sbor dobrovolných hasičů, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec už zná svůj vánoční strom. Na náměstí se přestěhuje od Hokejky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.