Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jiří Lábus i v této době myslí na druhé. Vybízí k účasti na dobročinné aukci Nadace EURONISA

PR článek

Tento svěží sedmdesátník, který nedávno prošel Covidem, dlouhodobě podporuje aktivity Nadace EURONISA a letos vybízí k účasti na dobročinné aukci umění.

Celý svůj život rozdává Jiří Lábus lidem radost a dobrou náladu. Tento významný český herec převážně komediálních rolí dokázal např. ve filmu Amerika, že mu vážná poloha není vůbec cizí, ba naopak. Přesto filmový, televizní i divadelní tvůrci dávají tomuto herci převážně prostor vyniknout v komediálních či groteskních rolích. A není se čemu divit. Dokáže neskutečně věrně a přirozeně zahrát různé typy filutů, podvodníčků, raubířů a darebáků takovým způsobem, že nám i přes tu jejich odpornou morální stránku připadají roztomilí. Kdykoli se objeví na plátně či na jevišti, tak je zárukou, že divák bude vtáhnut do jím ztvárněné role jako planetka do černé díry a veškerá jeho trápení či bolest se v ní rozplynou.

Přitom tenhle rodilý Pražák je v soukromí pravým opakem jemu typických rolí. Skromný, dobrosrdečný, a co především, pomáhající druhým. Nadaci EURONISA tak pomáhá už 15 let s podporou jejích dobročinných aktivit v Libereckém kraji. K tomuto regionu si začal budovat skutečně vřelý vztah od roku 1973, kdy nastoupil do tehdejší liberecké Ypsilonky a našel zde řadu přátel na celý život.

Proto se stal tváří sbírky „Pozvedněte slabé!“ a letos i 25. Jubilejní benefiční aukce umění, která se kvůli korona viru přemístila na internet. Tato dobročinná dražba se uskuteční v sobotu 20. listopadu od 14:00 tentokrát na aukčním portálu www.pragueauctions.com/aukce/kalendar/nadace-euronisa/. Zde jsou také díla k prohlédnutí. 

Výtěžek je každoročně před Vánoci, rozdělen v otevřeném kole mezi organizace pomáhající lidem. Nadace EURONISA byla před 26 lety založena Jednotou bratrskou se záměrem pomáhat druhým, a za tu dobu rozdělila přes 36 milionů. Pojďte se spolu s Jiřím Lábusem k ní přidat i Vy. Kromě hezkého dárku pro sebe či své blízké pod stromeček pomůžete druhým!

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nadace EURONISA

Štítky Jiří Lábus, Nadace EURONISA, nadace, aukce, dražba, Amerika, Studio Ypsilon, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Lábus i v této době myslí na druhé. Vybízí k účasti na dobročinné aukci Nadace EURONISA  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.