Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hotely v Libereckém kraji mají na konec roku volno, pobyty ruší hlavně cizinci

Hotely a penziony v Libereckém kraji mají ještě na Vánoce a silvestra volná místa. Své rezervované pobyty ruší v posledních dnech hlavně cizinci a kvůli očkování také rodiny se staršími dětmi. Lidé ale stále vyčkávají, jaká koronavirová opatření budou v závěru roku platit. Nikdo nechce strávit silvestra zavřený sám v pokoji, řekl Lukáš Pytloun, majitel stejnojmenného hotelového řetězce, který provozuje v Česku 14 hotelů a penzionů.

Volná místa mají ještě na konec roku i v oblíbeném harrachovském hotelu Skicentrum, který leží přímo u tamního sportovního areálu. „Ještě před deseti dny jsme měli na silvestra plno, a teď máme bohužel prázdno, měli jsme kompletně Němce a ti nám to před týdnem vystornovali," řekl majitel hotelu Jan Vorlíček. Lidé, kteří chtějí strávit konec roku na lyžích, tak mají šanci najít ubytování i v hotelích, které byly pře koronavirem vždy na konec roku dlouho dopředu beznadějně obsazené. „S cenou budeme muset jít dolů, abychom to naplnili," doplnil Vorlíček. Také na Vánoce je ještě v hotelu volno. „Obsazeno máme z nějakých 50 až 60 procent," dodal.

Podobnou zkušenost mají i v hotelech řetězce Pytloun. „My jsme měli obsazeno zhruba z 85 procent a jenom za minulý týden byla storna v Pytloun hotelech za milion korun. Když to porovnám se situací při prvním lockdownu, tak tam bylo storen za 1,4 milionu. Německá klientela stornuje ve velkém, tam je ten pokles nejvyšší, ale nám stornují pobyty i ve městech třeba Izraelci a hosté z třetího světa, protože bohužel musí podstoupit třídenní karanténu, a když někdo jede na týden, tak nechce být tři dny v karanténě," řekl Pytloun.

„Lidé stále vyčkávají," řekla Lenka Kostlánová z infocentra v Rokytnici nad Jizerou, které je největším zimním střediskem v Libereckém kraji. Největší zájem byl podle ní o chalupy a to se nezměnilo, ty jsou většinou obsazené. S koronavirem také ubylo kapacit, hlavně mezi menšími ubytovateli. „Ti co měli ubytování v soukromí, tak to buď úplně zrušili, a nebo chtějí jen jednu partu lidí, aby se jim tam nesetkávali cizí lidi. Najít ubytování pro dvojici v soukromí je teď skoro nemožné," dodala Kostlánová, která zprostředkovává ubytování také v Pasekách, Harrachově, Vítkovicích nebo Jablonci nad Jizerou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky hotely, zábava, silvestr, Liberecký kraj, hotel, Lukáš Pytloun, Vánoce, Česko, Jan Vorlíček, penzion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely v Libereckém kraji mají na konec roku volno, pobyty ruší hlavně cizinci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.