Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zákazníci z Liberecka pomohli potřebným v potravinové sbírce Alberta. Jídlo daroval i sám obchodník

PR článek

Tisícům zákazníků, včetně těch z Libereckého kraje, kteří se přes víkend zapojili do Albert potravinové sbírky patří velké poděkování. Celkem darovali potřebným 362 tisíc porcí jídla a připojili se tak k obchodníkovi, který v průběhu listopadu daroval milion porcí čerstvých i trvanlivých potravin. Z libereckých obchodů putovaly potraviny do dětských domovů i regionální potravinové banky, která je rozdistribuuje k potřebným, jako jsou matky samoživitelky, senioři či rodiny v nouzi.

„Doufáme, že je potravinový dar v předvánočním čase vítanou pomocí pro tisíce potřebných, jako jsou matky samoživitelky, senioři, dětské domovy či rodiny v nouzi. Rádi bychom velmi pěkně poděkovali všem, kteří se do sbírky zapojili, tedy našim zákazníkům, dobrovolníkům, zaměstnancům i organizacím,“ komentuje sbírku Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Mezi nejčastěji darované produkty patřily mouky či mléka k vánočnímu pečení, oříšky, dětské výživy, těstoviny, čaje, výjimkou nebyly ani exkluzivnější cukrovinky. 

„Velkou radost nám udělala vánoční těsta, ve všech rodinách z nich začaly děti hned péct vánoční cukroví. Mezi další vybrané potraviny patřily různé cukrovinky a pití, které nám bude zdobit i vánoční štědrovečerní stůl. Pomůže nám i vybraná drogerie a kompoty. Toto všechno budou mít naše děti na přilepšenou,“ vyjmenovává Ilona Hellerová, ředitelka Dětského domova Česká Lípa.

Organizace za potraviny děkují, dlouho jim vydrží a ušetří finance. „Musím říct, že mě sbírka překvapila. Jednak tím, kolik potravin se nasbíralo a také, že šlo o potraviny vesměs trvanlivé. Dlouho nám vydrží a ušetří i dost peněz z rozpočtu, což pak můžeme využít při jiných akcích pro děti,“ popisuje Mojmír Hojač, ředitel Dětského domova Semily.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky albert, potravinová sbírka, pomoc, zákazníci, jídlo, Liberecký kraj, dětský domov, rodina, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákazníci z Liberecka pomohli potřebným v potravinové sbírce Alberta. Jídlo daroval i sám obchodník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.