Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nakažených opět stoupá. Liberecký kraj je na tom po Praze v přepočtu nově nakažených nejhůř

Nových případů covidu v Libereckém kraji v týdenním srovnání poprvé od začátku prosince přibylo. Za předchozích sedm dnů laboratoře potvrdily 1884 případů, za týden dříve jich bylo 1547. Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, za poslední týden stouplo z 350 na 426. V Česku je to druhé nejvyšší incidenční číslo ze všech krajů po Praze. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. Počty hospitalizovaných s covidem v kraji stagnují.

Na okresní úrovni je na tom v Libereckém kraji nejhůře Českolipsko s 568 novými případy za sedm dnů v přepočtu na 100 tisíc lidí. Před týdnem tam bylo incidenční číslo na 447. Podle tohoto přepočtu na obyvatele jsou na tom hůře v zemi jen Praha a Praha-západ.

Další okresy Libereckého kraje se drží pod hranicí 400 nových případů za sedm dnů v přepočtu na 100.000 lidí. Na Jablonecku v mezitýdenním srovnání sedmidenní incidence stoupla z 294 na 356, na Liberecku z 323 na 386 a na Semilsku z 323 na 400.

Počty hospitalizovaných s covidem v kraji stagnují. Ve čtvrtek bylo podle informací z krajského úřadu v nemocnicích stejně jako před týdnem 134 lidí s koronavirem. Vážných případů bylo o jeden méně - na jednotkách intenzivní péče nebo ARO bylo tento čtvrtek 38 pacientů s covidem. V souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji za dobu trvání pandemie, tedy 22 měsíců, 1436 lidí. Z toho 20 za posledních sedm dní, o týden dříve podlehlo komplikacím spojeným s nákazou 14 lidí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, Praha, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Česká Lípa, okres Praha-západ, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených opět stoupá. Liberecký kraj je na tom po Praze v přepočtu nově nakažených nejhůř  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.