Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

O víkendu vyrazily do skiareálů v kraji tisíce lidí. V provozu je více než polovina sjezdovek

Dobré podmínky a slunečné počasí v zimních střediscích Libereckého kraje přilákaly o víkendu tisíce lyžařů. Rušno bylo na sjezdovkách i běžeckých tratích, parkoviště na některých místech náporu lyžařů nestačila.

V kraji se lyžuje ve všech zimních střediscích, v provozu je více než polovina z bezmála sto kilometrů sjezdovek, upravené jsou desítky kilometrů běžeckých stop. S víkendovou návštěvností jsou velmi spokojeni v jizerskohorských střediscích v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku. „Tenhle víkend jsme měli druhé Vánoce, jsme spokojeni, měli jsme necelých 5000 lidí každý den," řekl ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. Nejlepší podmínky nabízí Tanvaldský Špičák, hůř je na tom Bedřichov, kde není zasněžování a přírodního sněhu je málo. Mrazivého počasí využili k umělému zasněžování. Přes týden budou střediska v provozu, v úterý a v sobotu Špičák nabízí i večerní lyžování.

Také v krkonošském areálu v Rokytnici nad Jizerou, který je v Libereckém kraji největším střediskem, měli rušný víkend. Podle ředitele Víta Pražáka ale zažili i lepší. „V sobotu lyžovalo nějakých 2300 lidí, dnes to bylo o něco méně," řekl Pražák. V provozu je už podle něj většina střediska, i když stále nejede červená a černá sjezdovka. Znovu mohli ale rozjet lanovku na Lysou horu, která kvůli nedostatku sněhu stála. V sobotu jen rozjezd zkomplikoval led na lanech, lanovka se tak rozjela až před polednem.

Rušno bylo o víkendu i na libereckém Ještědu, kde vedle sjezdovky Nová Skalka poprvé v zimní sezoně otevřeli také Libereckou a lanovku na Černý vrch. V provozu byla také dětská sjezdovka na Bucharce. Podmínkám výrazně pomohlo mrazivé počasí v minulých dnech, na sjezdovkách tam leží až 60 centimetrů převážně technického sněhu. Na své si o víkendu přišli i běžkaři, pro které jsou v kraji k dispozici desítky kilometrů upravených stop.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký, sjezdovka, Liberecký kraj, Tanvaldský Špičák, Bedřichov, lanová dráha, Vánoce, Severák, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu vyrazily do skiareálů v kraji tisíce lidí. V provozu je více než polovina sjezdovek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.