Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Seniory z hořícího domu v Raspenavě vyvedli tři muži, záchranáři je chtějí ocenit

Dva seniory z hořícího domu v Raspenavě vyvedli ve středu navečer ještě před příjezdem hasičů tři muži. Jeden z nich skončil v nemocnici, nadýchal se zplodin. Záchranáři chtějí muže za jejich čin ocenit. Navrhnou je na celorepublikové ocenění Zlatý záchranářský kříž, řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Oheň vznikl v dřevěném přístavku u domu, odkud se rozšířil do jeho půdních prostor. Požáru si všimli tři muži. „Zachovali se tak, jak měli. Ještě před příjezdem hasičů nahlédli oknem dovnitř a uviděli, že v křeslech sedí dva staří lidé, kteří o ohni neměli ani tušení," uvedl Georgiev. Muži podle něj neváhali, vstoupili do domu a oba seniory postupně vyvedli ven.

„Při pomoci druhému ze seniorů už byl prostor plný kouře, jeden ze zachránců se tak nadýchal zplodin a museli jsme jej ošetřit a odvézt do nemocnice," dodal mluvčí záchranné služby. Zranění muže bylo podle něj lehké. Zplodin se nadýchali také oba obyvatelé domu. U nich podle Georgieva stačilo ošetření na místě.

Požár likvidovali hasiči ze čtyř jednotek. K nim patřil i jeden ze zachránců. „Byl to náš hasič. Když seniory dostali ven, tak tam nezůstal, protože se jel převléknout do zásahového obleku, a vrátil se hasit ten barák," řekl starosta Hejnic Jaroslav Demčák.

Škodu způsobenou požárem vyšetřovatel hasičů předběžně odhadl na 900 tisíc korun. „Příčinou požáru je nedbalost," dodal zastupující krajský mluvčí hasičů Jan Přerovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Hejnice

Štítky ČR, požár, ocenění, Raspenava, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniory z hořícího domu v Raspenavě vyvedli tři muži, záchranáři je chtějí ocenit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.