Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Darujte knihy v ukrajinštině. Liberecká knihovna chce vytvořit knižní fond pro Ukrajince

Liberecká krajská knihovna chce vytvořit knižní fond pro rodiny ukrajinských uprchlíků. K zakoupení ale mnoho knih v ukrajinštině v ČR není, proto knihovna žádá veřejnost o pomoc.

„Knihy v ukrajinštině se u nás nedají moc sehnat. Objednali jsme jich pět a dodací lhůty jsou šest týdnů," řekla Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje Střevlik proto v úterý knihovna vyhlásila kampaň Darujte knihy v ukrajinštině. Vyzývá své příznivce, návštěvníky i ostatní, pokud mají ve svých domácích knihovnách jakékoliv knihy v ukrajinském jazyce, které mohou postrádat, aby je darovali do sbírky.

„Knihy budou zařazeny do fondu knihovny a nabídnuty ukrajinským uprchlíkům, kteří knihovnu navštíví. Část daru bude využita pro děti z dětského domova z partnerské Vynnycje, kterým Liberecký kraj zajistil pobyt na svém území," uvedla Petrýdesová. Knihy v ukrajinštině knihovna po domluvě zapůjčí také dalším organizacím a ubytovatelům v Liberci a okolí pomáhajícím ukrajinským uprchlíkům.

Lidé mohou nosit do knihovny veškerou krásnou i naučnou literaturu v ukrajinském jazyce, vítané jsou obzvláště knihy pro děti všech věkových skupin. Knihovna má zájem i o novější knihy v ruském jazyce. Sběrné místo je v knihovně ve vstupní hale. Knihy je možné nosit kdykoliv během otevírací doby knihovny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Ukrajina, literatura, Liberec, knihovna, kniha, uprchlík, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Darujte knihy v ukrajinštině. Liberecká knihovna chce vytvořit knižní fond pro Ukrajince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.