Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rusům zablokoval služby, teď majitel Jablotronu Dědek vyzval NATO k zásahu na Ukrajině

Ohledně války na Ukrajině je miliardář a majitel jabloneckého výrobce zabezpečovacích zařízení Jablotronu velmi aktivní. Nejprve Rusům a Bělorusům zablokoval datové služby, nyní vytvořil výzvu, ve které žádá NATO, aby na území Ukrajiny vojensky zasáhlo nebo alespoň vytvořilo bezletovou zónu.

„Všichni sledujeme, co se děje na Ukrajině. Chodíme do práce, vozíme děti do školy, do kroužků a máme pocit, že se nás to netýká. Přesně takový pocit měli ještě před týdnem tátové a mámy v Kyjevě,“ říká Dalibor Dědek.

Podle něj svět nesmí nechat Ukrajince umírat a vyzývá k vojenskému zásahu. „Musíme vojensky zasáhnout, alespoň vyhlášením bezletové zóny. Nebude to útok na Rusko, bude to pouze ochrana území, na kterém nemají Rusové co pohledávat,“ dodal.

Za výzvou We must act kromě Dědka stojí také polský podnikatel Wojciech Indyka a český fyzik a emeritní ředitel ÚTEF ČVUT v Praze Stanislav Pospíšil. Více o výzvě, kterou za necelý den podepsalo přes dva tisíce lidí, najdete tady.

Dědek na sebe ohledně války na Ukrajině upozornil už jednou. V reakci na ruskou agresi Jablotron zablokoval datové služby zákazníkům v Rusku a Bělorusku. Na to konto mu přišly stovky rozhořčených reakcí. Jablotron ale na svém rozhodnutí nic nezměnil.

„To, co se děje na Ukrajině, není žádná mírová mise. Je to surová agresivní válka, ve které umírají nevinní lidé. Umírají Ukrajinci, jejich ženy a děti, ale umírají také ruští vojáci,“ vysvětlil Děděk.

Vyfoťte se na náměstí s transparentem na podporu Ukrajiny, vyzývá Jablotron ruské zákazníky. Pak jim zapne data

Jablonecký výrobce zabezpečovacích systémů Jablotron zablokoval datové služby zákazníkům v Rusku a Bělorusku v reakci na situaci na Ukrajině. Na to konto mu přišly stovky rozhořčených reakcí. Jablotron ale na svém rozhodnutí nechce nic měnit.

Podle něj se každý občan Ruska, který tuto situaci bez veřejného protestu přijímá, stává spolupachatelem válečného zločinu. Dědek si přitom uvědomuje i problematičnost vypnutí datových služeb zákazníkům v Rusku a Bělorusku. „Zablokování služeb Jablotronu je porušením obchodního práva. Takové porušení práva však považujeme za správné v situaci, kdy má napomoci ukončení válečné agrese a zabíjení lidí,“ vysvětlil.

Jablotron ujišťuje, že služby zákazníkům vypne ve chvíli, kdy ruská armáda opustí Ukrajinu. A pro samotné zákazníky má ještě jednu nabídku. „Zapneme je též okamžitě každému, když se nechá vyfotografovat zahraničním novinářem na náměstí ruského města s transparentem proti válce na Ukrajině,“ vyzývá Dědek. „Pokud nejste zbabělci, tak namiřte svůj hněv a nenávist proti Putinovi a jeho lidem, nikoliv proti Jablotronu,“ připojil osobní vzkaz zakladatel Jablotronu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jablotron

Štítky dědek, Jablotron, jablonec, Rusko, data, Ukrajina, válka, výzva, NATO, ruská invaze na Ukrajinu, Dalibor Dědek, Vladimir Vladimirovič Putin, Kyjev, Bělorusko, Ozbrojené síly Ruské federace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rusům zablokoval služby, teď majitel Jablotronu Dědek vyzval NATO k zásahu na Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.