Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Není kde parkovat. Za Hokejkou přibude padesátka nových míst

Parkování na libereckých sídlištích je problematické. K alespoň částečnému zlepšení má dojít ještě na jaře u největšího panelového domu ve městě – Hokejce, kde město za pět milionů korun vybuduje celkem třiapadesát nových parkovacích míst.

Práce mají začít ještě do konce března. „Věřím, že obyvatelé Hokejky vznik nových parkovacích míst přivítají a budou shovívaví ke stavebnímu ruchu, který zde v souvislosti s tím bude v řádech několika týdnů,“ uvedl radní Petr Židek (ODS).

Nové parkoviště vyroste za Hokejkou, tedy u Hlávkovy ulice. Nebude ale asfaltované, jako stávající plocha. „Na budování parkoviště jsme zvolili povrchy z žulových kostek, abychom byli šetrní k nakládání s dešťovou vodou a umožnili přirozené vsakování,“ dodal Židek.

Kromě vybudování nových parkovacích míst přemýšlí město ještě o získání dalších míst. „Dalším krokem, který napomůže řešit situaci s parkováním této hustě zabydlené oblasti by mohlo být zjednosměrnění některých ulic, které umožní využít části komunikací k podélnému parkování,“ doplnil radní.

Vybudování parkoviště vyjde město na pět milionů korun. Součástí stavby je dále úprava stávajících pochozích ploch, ochrana vedení plynárenského zařízení a pokládka kabelové chráničky pro možné rozšíření veřejného osvětlení a možné přípojky pro  nabíječku elektromobilů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkování, hokejka, liberec, petr židek, radnice, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Hoffmannová

Jedno místo za 100000?to už by mohla být garáž za ty prachy...

Pondělí, 21. března 2022, 19:36Odpovědět

Není kde parkovat. Za Hokejkou přibude padesátka nových míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.