Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder

Kvůli vyšetřování, které v Evropě odstartovaly desítky potvrzených případů salmonely, zastavila společnost Ferrero provoz ve svém belgickém závodě. Z českého i slovenského trhu zároveň stahuje čokoládové výrobky, a to včetně produktů značky Kinder.

Italský výrobce reaguje svým rozhodnutím na vyšetřování vedené ve spolupráci s úřady pro bezpečnost potravin. Stažení z tuzemského trhu se týká mimo jiné velikonočních balení čokolád. Potenciálně nevhodné ke konzumaci mohou být oblíbené pochoutky Kinder Mini Eggs, Kinder Maxi Surprise, Kinder Schokobons, Kindes Shokobons White, Kinder Happy Moments Mix a Kinder Mix. 

O stažení konkrétních sladkostí informovala společnost v tiskové zprávě„Spotřebitelům, kteří výrobky zakoupili, doporučujeme, aby je nekonzumovali, ale místo toho si produkty ponechali a kontaktovali náš tým péče o zákazníky,“ uvedli zástupci Ferrero.

Vyšetřování začalo poté, co se ve Velké Británii i Francii potvrdila přítomnost salmonely v čokoládových výrobcích. Bakterie může způsobovat onemocnění zvané salmonelóza. „Charakteristickým projevem jsou průjmy s velkou frekvencí stolic, ale bez přítomnosti krve. Někdy se objevuje i zvracení, téměř vždy je přítomna horečka. U malých dětí, starších a oslabených osob hrozí salmonelová sepse, která může být smrtelná," stojí na webu Státní veterinární správy České republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kateřina Benáčková

Štítky salmonela, salmonelóza, potraviny, inspekce, Ferrero, Kinder, Evropa, Francie, Velká Británie, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.