Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mentální kouč šíří při svých přednáškách na školách lži o Leoši Marešovi

Leoš Mareš v pátek večer na sociální síti Instagram zveřejnil video, v němž reaguje na přednášky mentálního kouče, lektora a konzultanta Marka Pavlíka. Ten o něm prý mezi žáky jihočeských základních škol na svých přednáškách šíří lži a nepravdivé informace. Hovoří například o tom, že jsou s Marešem příbuzní, nebo že Mareš lituje narození své dcery.

Oficiálních přednášek Marka Pavlíka pořádaných Jihočeskou krajskou hospodářskou komorou (JKHK) se podle jejího ředitele Luďka Keista uskutečnilo doposud už několik. Ovšem informace, že při nich Marek Pavlík šíří nepravdivé informace o Leoši Marešovi a jeho rodině, se k vedení komory dostala až po zveřejnění zmiňovaného instagramového videa. „Je to něco naprosto nepřijatelného, nyní okamžitě ukončíme s panem Pavlíkem spolupráci a celou věc předáváme našim právníkům, kteří budou vymýšlet další postup,“ uvedl Keist. O kolik škol se v Jihočeském kraji jednalo a které konkrétně Pavlík navštívil ředitel komory ale odmítl specifikovat. „Budeme nyní postupovat právní cestou, veškeré další podrobnosti k případu tak nyní sdělovat nebudeme,“ doplnil Keist.

Účastníci workshopů měli být žáci druhého stupně a studenti středních škol. Leoš Mareš ve svém příspěvku konkrétně zmínil žáky sedmého ročníku. „Pan Pavlík tam říká o mojí rodině na oficiální půdě opravdu velmi ošklivé věci,“ reagoval Leoš Mareš ve videu. Aby si informaci ověřil, zavolal podle svých slov přímo do jedné ze škol, kde se měla Pavlíkova přednáška uskutečnit. Její ředitelka mu prý vše potvrdila.

V dalších příspěvcích pak Mareš publikuje svědectví žáků, kteří Pavlíkovy přednášky absolvovali. „Dnes měla dcera ve škole přednášku od nějakého Marka Pavlíka, tvrdil, že jste příbuzní a říkal dětem dost zvláštní věci o vás a vašem vztahu k vaší dcerce. Dcera byla z toho docela smutná. Pan Pavlík dětem říkal, že jste z narození dcery nešťastný, že jste ji nechtěl, ale že ji máte kvůli vaší ženě, kterou milujete,“ píše se v soukromé zprávě, kterou Mareš na svém Instagramu zveřejnil.

Jedná se o zcela ojedinělý případ, protože Pavlík byl až doposud vnímán jako odborník v oblasti mentálního koučinku. Má několik vysokoškolských titulů, působil jako lektor vysoké školy CEVRO a Stanfordské univerzity a mimo jiné vystupoval i jako účastník v pořadu České televize Skrytý potenciál. „Na pana Pavlíka byly dobré recenze od řady subjektů, proto jsme s ním také navázali spolupráci,“ potvrzuje Keist.

Sám Marek Pavlík o celém incidentu pro zpravodajský web Extra.cz uvedl, že se jedná o nedorozumění. „Je to veliké nedorozumění, je za tím i má chyba,“ řekl Pavlík. Více informací však k věci dále neposkytl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Leoš Mareš, lež, přednáška, nepravda, Marek Pavlík, JKHK, Irena Gerová, Instagram, Hospodářská komora, Stanfordova univerzita, Česká televize, CEVRO, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mentální kouč šíří při svých přednáškách na školách lži o Leoši Marešovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.