Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veřejné ohniště ve Vesci dostalo novou podobu. Udržujte pořádek, prosí správa areálu

Správa Rekreačního a sportovního areálu Vesec připravila v prostorech lomu nové veřejné ohniště. Opéct si můžete nejen buřty na ohni, na místě je také gril a přibylo i nové posezení pod altánem. Poškození prostoru by hrozit nemělo, areál hlídají kamery.

Ohniště se nachází v lomu ve veseckém areálu. Pro návštěvníky je přichystané ohniště s posezením i gril, na místě jsou též k zapůjčení vidlice na opékání buřtů nebo sekyrka na štípání dřeva.

„Prosíme vše po použití vrátit na původní místo a v původním stavu, aby jej mohli využít i ostatní,“ uvedlo město Liberec na sociálních sítích.

Nové posezení pod altánem

Při nepřízni počasí je k dispozici také altán, kam se můžete pohodlně usadit i v početnější skupině, vedle něj je připraveno dřevo na oheň.

„Správa areálu Vesec tuto možnost připravila s radostí a nadšením, ale zároveň bychom byli rádi, kdybyste dodržovali i pravidla, která povedou ke zpříjemnění nejen vašeho pobytu v přírodě, ale i k udržení pořádku, čistoty a bezpečnosti v našem veřejném ohništi v Rekreačním a sportovním areálu Vesec. Děkujeme, že dodržíte pravidla pro veřejné ohniště a míst pro grilování, která najdete v lomu,“ uvedla správa areálu.

Co když přijdou vandalové?

Nabízí se zde otázka, jestli nehrozí, že by nějaký vandal poškodil prostory. Volně přístupné náčiní a dřevo by zase mohlo lákat zloděje. K tomu by však dojít nemělo, pachatele bude možné vypátrat. 

„Vesecký areál je v režimu kamerového systému a pokud dojde k nějakému poškození nového posezení u ohniště v lomu nebo k porušování provozního a návštěvního řádu, tak dohledové kamery vše zachytí a následně pak –⁠ v součinnosti s městskou policií –⁠ jsme schopni vandala odhalit," uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. „Je to také o chování lidí k lidem a o přístupu lidí k veřejnému majetku," dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rekreační a sportovní areál Vesec

Štítky Liberec, Vesec, rekreace, sport, ohniště, lom, altán, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejné ohniště ve Vesci dostalo novou podobu. Udržujte pořádek, prosí správa areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.