Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli suchu a větru hrozí požáry. Meteorologové varují před rozděláváním ohňů v přírodě

Nebezpečí vzniku požárů hrozí kvůli suchu v současné době nejen v severní polovině Čech, ale také na jižní a střední Moravě. Nejvyšší riziko šíření požárů bude ve čtvrtek, kdy má foukat silný vítr. Meteorologové tak rozšířili své předchozí upozornění na požáry o moravské kraje a zároveň prodloužili platnost varování před možnými požáry v Čechách.

Lidé v Praze, Středočeském, Plzeňském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji by měli kvůli pokračujícímu období beze srážek počítat s rizikem vzniků požárů až do odvolání. Pro Vysočinu a Jihomoravský, Olomoucký a Zlínský kraj platí toto upozornění od čtvrtečního rána do půlnoci na pátek. V pátek se v těchto oblastech očekávají místy srážky, které by riziko vzniku a šíření požárů měly snížit, doplnili meteorologové.

Vzhledem k suchu by lidé v uvedených regionech neměli podle ČHMÚ rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, neměli by vypalovat trávu nebo odhazovat cigaretové nedopalky na zem. Současně by se měli řídit místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Například Praha obdobné opatření vyhlásila v úterý, podle něj bude v metropoli ve středu a čtvrtek platit zákaz rozdělávání ohňů v parcích, lesích a na dalších místech, kde hrozí požár.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požáry, varování, meteorologové, počasí, požár, Česko, Střední Morava, Praha, Český hydrometeorologický ústav, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli suchu a větru hrozí požáry. Meteorologové varují před rozděláváním ohňů v přírodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.