Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Stále více Čechů si bere hypotéku v Německu. Je výhodnější

Výhodná, nebo aspoň dostupná, hypotéka je v Česku těchto dnů prakticky fikce. Proto stále více lidí využívá možnosti financování z Německa. Například žitavská Sparkasse má výhodnější úrok, fixaci až na 15 let a půjčí vám až 90 % z kupní ceny nemovitosti. Jedinou podmínkou je mít příjem v eurech. Ve Sparkasse v Žitavě navíc vše vyřídíte v češtině. Třeba s Hanou Holasovou, vedoucí poradců pro Česko, která nám vše podstatné o německých hypotékách prozradila v následujícím rozhovoru.

Je nutné splnit nějaké zásadní podmínky, abych hypotéku u německé Sparkasse mohl čerpat?
Základní podmínkou je mít příjem v eurech, buď jako zaměstnanec, anebo německý živnostník. Vzhledem k tomu, že stále více obyvatel příhraničního regionu dojíždí za prací do Německa, tvoří značnou část našich klientů právě oni. Ale jsou to i lidé, kteří pracují pro zahraniční firmu u nás nebo třeba podnikají a přijímají platby v eurech. Hypotéky na české nemovitosti máme v portfoliu už více než pět let, v poslední době zájem o ně raketově roste.

Jaké jsou vůbec výhody toho vzít si na českou nemovitost hypotéku v Německu?
Nabízíme příznivé úrokové sazby a půjčíme vám až 90 % z kupní ceny. Podle potřeb klienta umíme fixovat úrokovou sazbu na 5, 10, či dokonce 15 let. Velké téma pro lidi vydělávající v eurech je kurzové riziko. Pokud máte příjem v eurech a splátku hypotéky v korunách, tak vlastně nikdy nevíte, jaká část vašeho příjmu na splátku půjde. U nás máte jistotu, protože splácíte ve stejné měně, v jaké vyděláváte.

Mohu u vás požádat i o refinancování, například, když mi v Čechách končí fixace?
Ano, svým klientům nabízíme veškerý servis, můžete si k nám tedy i hypotéku převést. Pořád ale zůstává stejná podmínka jako u nové hypotéky – mít příjem v eurech. Poskytujeme i tzv. následné půjčky, třeba když se vám v průběhu stavby či rekonstrukce navýší rozpočet. Právě to je, vzhledem k rostoucím cenám prakticky všeho, nyní velmi častá situace. V naší nabídce nechybí ani modernizační úvěry, když se chystáte rekonstruovat.

Co tedy mám udělat, pokud mám o hypotéku u Sparkasse zájem?
Buď můžete vyplnit kontaktní formulář na webu www.spk-on.cz a my se vám ozveme a domluvíme schůzku, anebo se můžete zastavit přímo u nás. V Liberci máme kancelář hned naproti Plaze, kde vám náš zaměstnanec poradí či přímo sjedná termín u českých poradců na pobočce v Žitavě či Seifhennersdorfu. Tam jsou zvyklí jezdit hlavně naši klienti ze Šluknovského výběžku. Na místě probereme vaše možnosti a přání a připravíme řešení na míru. Celý proces se snažíme maximálně zjednodušit, abychom předešli zbytečnému papírování. S hypotékami pro Čechy máme zkušenosti již více než pět let, funguje to a lidé jsou opravdu spokojení.

Co kromě hypoték ještě českým občanům nabízíte?
Všechny klasické bankovní služby: vedení účtů jak pro privátní klienty, tak i pro firmy, půjčky, pojištění, stavební spoření, důchodové spoření, investiční nástroje. Pokud odvádíte daně v Německu, máte nárok na nemalé státní příspěvky, které vám rádi představíme. Naši velkou specialitou je přímé napojení na Českou národní banku. Jako jediná zahraniční banka se podílíme na tuzemských korunových platbách a z eurového účtu u nás mohou klienti posílat platby v korunách, jako by byli v České republice.

Sparkasse Oberlausitz Niederschlesien je členem silné finanční skupiny Sparkasse. V Žitavě byla založena před více než 190 lety, český servis poskytuje od roku 2005. V roce 2008 byla otevřena kancelář přímo v Liberci, naproti OD Plaza. www.spk-on.cz

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hypoteční úvěr, Německo, Česko, Sparkasse, nemovitost, Žitava, Liberec, Česká národní banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále více Čechů si bere hypotéku v Německu. Je výhodnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.