Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Ještěd láká na 24hodinový horský závod. Uskuteční se druhý červnový víkend

PR článek

Adrenalinový horský závod týmových štafet, dvojic i jednotlivců Salomon JEŠTĚD 24 SUMMER se uskuteční o víkendu 11. a 12. června 2022. Již čtvrtý ročník oblíbené běžecké akce odstartuje i skončí pod skokanskými můstky, závodníci budou muset zdolat výstup na hřeben Ještědu pod lanovkou nebo běžet například na chatu na Pláních. Podle pořadatelů by mohli účastníci za 24 hodin uběhnout 80 až 150 kilometrů. Ve Skiareálu Ještěd nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Závodníci se mohou registrovat dopředu online i v den závodu na místě.

„První červnovou sobotu oficiálně otevíráme letošní letní sezónu na Ještědu. Tentokrát jsme pro návštěvníky přichystali opravdu hodně aktivit, zábavy i eventů. Akce jako je čtyřiadvacetihodinový horský závod Salomon JEŠTĚD 24 SUMMER samozřejmě vítáme. Účastníci budou opakovaně zdolávat jedenáctikilometrovou trasu od skokanských můstků přes vrchol Ještědu, Ještědku, chatu na Pláních a poprvé poběží téměř ke konečné stanici tramvaje kolem hospody Čerti na Ještědu. Sportovní výkon a endorfiny, nádherná příroda a výhledy na Liberec, Bedřichov nebo Krkonoše zaručují nezapomenutelný zážitek, takže všechny běžecké nadšence zveme,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že počet registrací je limitován počtem 300 závodníků a přihlásit se mohou tří až pětičlenné týmy, dvojice i jednotlivci bez rozdílu věku.

V rámci startovného budou mít účastníci k dispozici občerstvení ve velkokapacitním stanu v prostorách depa závodu. Po celou dobu závodu budou mít účastníci zdarma čaj, jontové nápoje, energy drinky, vodu, ovoce, sladkosti, slané pečivo a další pochutiny. K zakoupení pak bude i velký výběr masových i bezmasých jídel a široký výběr nápojů. Závodníci obdrží i funkční trička závodu, čelenku a spoustu dárků.



„Vzhledem k náročnému závodu je potřeba, aby měl každý závodník zajištěné ubytování, kde si bude moci nechat osobní věci a v případě potřeby odpočívat. Z naší zkušenosti víme, že jen málo jedinců dokáže zdolávat trasu nepřetržitě po celou dobu. V průměru uběhnou běžci zhruba 80 kilometrů. Věřím však, že ti největší nadšenci či štafety budou sahat po metě kolem 150 kilometrů a s převýšením až 9 tisíc metrů,“ upozornil ředitel závodu Jan Dušánek s tím, že závodníci nesmí na start bez povinné výbavy, která zahrnuje například nepromokavou bundu, plně nabitý telefon, čelovku s náhradní baterií, vodu nebo energetické tyčinky. Celým dnem pak bude návštěvníky skiareálu a účastníky provázet moderátor a DJs.

Více informací k závodu i k registracím naleznete zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, letní sezona, areál, hory za rohem, Salomon JEŠTĚD 24 SUMMER, nápoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd láká na 24hodinový horský závod. Uskuteční se druhý červnový víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.