Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rozhledna v centru Liberce? Vyhlídka na krajském úřadu je opět otevřená

Město jako na dlani nabízí vyhlídka, která se nachází v sedmnáctém patře krajského úřadu. Ta se nyní opět otevřela a v případě příznivého počasí bude otevřená až do 30. září.

Kromě netradičního výhledu nabízí budova krajského úřadu ještě jednu turistickou specialitu, tou je výtah páter noster. Fyzicky zdatnější návštěvníci mohou sedmnáct pater vystoupat po schodech a k vyhlídce jezdí i normální výtah.

Podobně jako v minulosti je vyhlídka otevřena od začátku června každý všední den. V pondělí a středu ji můžete navštívit od devíti ráno do čtyř odpoledne. V úterý, čtvrtek a pátek končí otevírací doba o hodinu dříve.

Budova, ve které dnes sídlí Liberecký kraj, byla postavena v letech 1967-1976 pro potřeby Státního výzkumného ústavu textilního a Výzkumného ústavu textilní technologie. Autorem budovy je architekt Zdeněk Plesník. Dům je se svými 21 podlažími nejvyšší budovou v Liberci a je i po letech jeho nepřehlédnutelnou dominantou. 17 pater z toho je využíváno pro vedení kraje a krajský úřad, ostatní patra jsou technologická.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky vyhlídka, krajský úřad, 17. patro, páter noster, Liberec, Liberecký kraj, Zdeněk Plesník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhledna v centru Liberce? Vyhlídka na krajském úřadu je opět otevřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.