Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nad Libercem bude pomalu a nízko létat letadlo. Zmapuje přehřívající se místa

Liberecká radnice upozorňuje, že nad Libercem bude nejspíš v neděli pomalu a v nízké výšce létat letadlo. Půjde o snímkování města, které má ukázat, které lokality se přehřívají.

„Pohyb letadla v nízké výšce nad městem by mohl v následujících týdnech občany zaujmout, některé možná i zneklidnit. Není se však čeho bát. Jde o letecké snímkování, které proběhne v rámci zpracování projektu Adaptační strategie pro Liberec,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle ní bude letadlo létat nad Libercem létat několik hodin a s největší pravděpodobností půjde o neděli, kdy mají být teploty nad třicet stupňů.

Multispektrální snímky budou pořizovány pomocí zařízení, které ponese malé letadlo typu Cessna. „Smyslem snímkování je zmapovat ve městě takzvané městské tepelné ostrovy, tedy lokality, které se přehřívají a mají sníženou schopnost ochladit se,“ dodala mluvčí.

Přehřívající se místa jsou nejvíce v husté zástavě nebo tam, kde je málo zeleně. Snímkování také přispěje k zhodnocení vitality liberecké zeleně. „Tyto výstupy budou následně využity pro přípravu adaptační strategie na změnu klimatu pro město Liberec,“ uzavřela Kodymová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Liberec, snímkování, teplota, letadlo, Cessna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Libercem bude pomalu a nízko létat letadlo. Zmapuje přehřívající se místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.