Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jablonec rozšířil zákaz pití alkoholu. Láhev teď stačí jen držet

Zastupitelé v Jablonci schválili rozšíření zákazu pití alkoholu na vybraných místech ve městě. Dosud musel být hříšník přistižen, jak alkohol pije, nyní bude stačit, když otevřenou láhev s alkoholem bude jen držet v ruce.

„Praktický problém současné definice konzumace alkoholu byl především v tom, že k postižení v rámci porušení vyhlášky bylo třeba prokázat, že daná osoba na zakázaném místě skutečně alkohol konzumovala,“ uvedl primátor města Jiří Čeřovský (ODS).

Městská policie tak podle něj mohla dosud pouze přihlížet, situaci jen sledovat či vyhledávat svědky, kteří by předchozí pití dosvědčili. „Nyní už bude moci zasáhnout,“ vysvětlil.

K podobné úpravě sáhla už třeba i Praha, kde začne platit v červenci. „Změna spočívá v rozšíření definice konzumace alkoholu z jeho přímého požívání na další jednání, kterým je zdržování se s otevřenou láhví nebo jinou nádobou s alkoholickým nápojem na uvedených veřejných prostranstvích,“ upřesnil vedoucí oddělení právního a veřejných zakázek Jiří Kučera.

Zákaz pití alkoholu na vybraných místech platí v Jablonci od roku 2010, a to na zhruba třech desítkách míst, jako je Tyršův park, Nová Pasýřská, v Komenského ulici nebo u Kauflandu.

Nově nyní přibyla ještě křižovatka ulic Rýnovická – Větrná, kde se u prodejny s nápoji zdržují konzumenti alkoholu, kteří okolí obtěžují hlukem a znečisťují jej.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, zákaz, pití, Jablonec, vyhláška, Jiří Čeřovský, ODS, Jiří Kučera, Praha, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hugo KuLíšek

Ach ta gramatika ???? hlavně, že požadují maturitu ????????????

Pondělí, 27. června 2022, 21:10Odpovědět

Jablonec rozšířil zákaz pití alkoholu. Láhev teď stačí jen držet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.