Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovický Budvar je doma v jižních Čechách, ale slavný je po celém světě

PR článek

Budějovický Budvar, národní pivovar, je již tradiční českou značkou, která staví na svých kořenech a zároveň hledí do budoucnosti. Zatímco léty prověřená receptura Originálu zůstává neměnná, věrná svým výrobním postupům a poctivým českým surovinám, zázemí pivovaru se modernizuje a technologicky zefektivňuje. Nejen to dává pivovaru prostor zvládnout odbavit poptávku z více jak 70 zemí světa.

Rok 2021 byl pro Budějovický Budvar velmi úspěšným. Jenom tržby za pivo poprvé překonaly hranici 3 mld. a vyšplhaly se na 3,115 mld. korun. Pivovar zároveň meziročně zvýšil svůj zisk před zdaněním o 13,61 % na celkovou hodnotu 422,5 mil. Kč. Dosáhl tak nejlepšího výsledku za posledních dvacet let. Celkový výstav i navzdory loni trvající pandemii meziročně zvýšil o 4,56 % a může se těšit z celkového objemu 1,809 mil. uvařených hektolitrů.

Na úspěšném roce se významně podílela skutečnost, že obliba poctivého českého ležáku má ve světě své pevné, neotřesitelné místo a zároveň neustále stoupá. Originální recepturu z jihočeské metropole si v minulém roce vychutnávali lidé např. v Alžírsku, Kamerunu, Ekvádoru, v Chile, Iráku, Jordánsku, na Maledivách, v Peru nebo na Filipínách. Ke stávajícím zemím se nově přidala např. Kambodža či Uzbekistán, nejvzdálenějším budvarským trhem již dlouhodobě zůstává Austrálie.

Celkem Budvar vyvezl do zahraničí 1,3 milionů hektolitrů a dosáhl tak na exportních trzích meziročně rekordního dvojciferného růstu jak v tržbách, tak v objemu. Výborného výsledku dosáhl především v Německu, kde poprvé v historii pokořil hranici 500 tisíc hl. V současné chvíli národní pivovar vyváží do více jak 70 zemí světa, a přitom každé kapka pochází z Českých Budějovic, z posledního velkého pivovaru, který zůstává plně v českých rukou.

Samotný pivovar prochází v posledních letech velkými úpravami a postupně pokračuje v realizaci rozvojového plánu zahájeného roku 2015. Na investice v roce 2021 vynaložil celkem 347 mil. Kč. Areál pivovaru se tak rozrostl o novou plechovkovou linku se skladovou kapacitou 40 000 plechovek za hodinu a rovněž byla dokončena přístavba nových CK tanků. Dané investice pivovaru umožňují uspokojit poptávku a s tím i plnit závazek svým 10 milionům akcionářů.

Dobré obchodní výsledky kromě reinvestování také pivovaru umožňují naplňovat misi, kterou si stanovil a předsevzal. Coby zodpovědný správce pivovarské moudrosti a dovednosti pomáhat českému pivovarnictví, podporovat a vzájemně se inspirovat od těch, které pivo baví stejně jako Budějovický Budvar. Společně s minipivovary Obora, CLOCK, Nachmelená opice a Axiom pivovar v roce 2021 uvařil čtyři limitované edice a navázal tak na spolupráci s přibližně 30 minipivovary napříč celou Českou republikou, která proběhla v předchozích letech.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky budvar, pivovar, české budějovice, pivo, jižní čechy, Budějovický Budvar, Jihočeský kraj, Německo, Chile, Austrálie, Alžírsko, Česko, Irák, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar je doma v jižních Čechách, ale slavný je po celém světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.