Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Houbař spadl do jednoho z Pivovarských rybníků a zlomil si nohu. Ven ho museli dostat hasiči

Nezvyklý zásah měli před několika dny záchranáři na okraji Liberce, ve Vratislavicích nad Nisou. Houbař si při pádu do rybníka zlomil nohu a nemohl ven. Na břeh ho nedokázali dostat ani záchranáři a pomoci jim museli hasiči, informoval vedoucí krajského operačního střediska záchranné služby Petr Matějíčka.

Muž šel podle něj po hrázi okolo Pivovarských rybníků. „Tam se mu zabořila francouzská hůl a spadl ze srázu do vody, kde se chytl větve a pomoc si telefonicky přivolal sám," uvedl Matějíčka.

Z hluboké vody ho ale podle něj posádka záchranářů nedokázala sama dostat. „Hodili mu páteřní desku, která slouží zároveň i k záchraně na vodě, aby se měl čeho držet a zavolali si hasiče. Ti ho vytáhli a předali nám," dodal Matějíčka. Zraněného muže podle něj poté převezli k dalšímu ošetření do liberecké nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, zdraví, hobby, Liberec, Pivovarský rybník, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec, houbaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Houbař spadl do jednoho z Pivovarských rybníků a zlomil si nohu. Ven ho museli dostat hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.