Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sucho znovu trápí Liberec. Technické služby přestaly sekat trávu

Také v Liberci chybí déšť, navíc předpověď žádné srážky v příštích dnech neslibuje. I proto se liberecké Technické služby, které se ve městě starají o zeleň, rozhodly dočasně přestat sekat trávu.

„Toto rozhodnutí jsme učinili na základě dlouhodobé absence spadu srážek,“ uvedly Technické služby v tiskové zprávě. V těchto dnech ještě TSML dokončují seč strunovými sekačkami na místech, kde bylo provedeno sekání strojovou mechanizací. Na již posekaných plochách se bude ruční dosekávání provádět přibližně dva dny.

„Takové sucho nikdy nebylo, nikdo neví, jak k tomu přistupovat. Je to velmi diskutované a citlivé téma,“ uvedl Peter Kračun, ředitel TSML.

Podle opozičního zastupitele Jaromíra Baxy (Liberec otevřený lidem) je rozhodnutí o zastavení seče Technickými službami dobrá zpráva. „Špatná zpráva je, že u nás na Jeřmanické to ještě stihly,“ uvedl. Podle něj by měla přijít změna v přístupu z pohledu radnice. „Chci, aby město dávalo na údržbu veřejné zeleně víc peněz a aby TSML měly víc techniky a lidí, aby mohly sekat podle počasí, ne podle kalendáře,“ dodal.

TSML se nyní místo sekání budou více soustředit na zálivku především nově zasazených dřevin a také trvalkových záhonů. „Sekat nebudeme, dokud nezačne pršet,“ uzavřel Kračun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TSML

Štítky tsml, seč, tráva, sekání, město, radnice, Liberec, Jaromír Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sucho znovu trápí Liberec. Technické služby přestaly sekat trávu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.