Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

O víkendu se vrátí tropy, v neděli může být až 32 stupňů. Ničím výjimečným nebudou ojedinělé přeháňky

Během víkendu bude v Libereckém kraji teplo. V sobotu se nejvyšší denní teploty budou pohybovat kolem 26 stupňů Celsia, v neděli ale překročí třicítku. Místy nás však mohou zaskočit ojedinělé dešťové přeháňky. Ty vydrží prakticky až do poloviny příštího týdne.

V sobotu bude počasí proměnlivé „Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky,“ uvádí na webu meteorologů Jaroslav Tuček. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 24 až 27 stupňů Celsia.  

V neděli už bychom se mohli dostat na tropickou hranici 30 stupňů Celsia. Předpověď slibuje nejvyšší denní teploty od 28 do 32 stupňů. To všechno s polojasnou nebo oblačnou oblohou. Opět se mohou přidat ojedinělé přeháňky.  

Z dlouhodobé předpovědi vyplívá, že bychom se v následujícím týdnu mohli držet kolem tropické hranice a 30 stupňů Celsia. Ještě v pondělí a úterý se mohou objevit ojedinělé přeháňky. Pak se mají vrátit až závěrem týdne. 

Pro část Libereckého kraje i nadále platí varování meteorologů před požáry. Největší riziko je na Liberecku a Českolipsku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, léto, tropy, stupeň Celsia, Liberecký kraj, Jaroslav Tuček, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se vrátí tropy, v neděli může být až 32 stupňů. Ničím výjimečným nebudou ojedinělé přeháňky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.