Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V centru Liberce budou veřejné záchodky. Vyrostou na Sokolovském a Soukenném náměstí

Rada města na svém posledním jednání schválila umístění veřejných toalet do centra města. Ty budou na dvou místech – na Sokolovském a Soukenném náměstí. Toalety včetně stavebních úprav vyjdou na 3,8 milionu korun.

„Připravili jsme pro Vás v KAMu důležitou a potřebnou věc, jak zajistit větší pořádek a čistotu ve městě a zároveň zvýšit kulturu veřejného prostoru. Bude možné si v jakoukoli hodinu dojít důstojně na toaletu,“ uvedla Kancelář architektury města na sociálních sítích.

Toalety v centru města chtěli sami obyvatelé města. Nakonec budou v dolním a horním centru města – na Soukenném a Sokolovském náměstí. Celkové náklady podle radnice budou 3,8 milionu korun, a to včetně stavebních úprav. „Realizace vznikne ve spolupráci s Odborem správy majetku a servis budou zajišťovat TSML,“ dodal KAM.

Umístění toalet sice schválila rada města, shoda ale nepanovala. Například Petr Židek (ODS) navrhoval jiné řešení. „Jsem schopen pochopit jejich umístění na Sokoláku, dokonce tam mi to přijde i smysluplné. Je to kousek od radnice a vyřeší to problém, v horním centru. Co se mi, ale vůbec nelíbí, je umístěni veřejných záchodů uprostřed Soukeňáku. Těžce jsme se zbavili stánku, který tam stál, ale teď tam dáme hajzlíky,“ vysvětlil.

Podle něj by bylo lepší využít toalety na dopravním terminálu ve Fügnerově ulici. „Jestli chceme provozovat nonstop WC v dolním centru, tak do těch na terminálu můžeme nainstalovat stejný systém, jako do těch zamýšlených, nových. Rozdíl je v tom, že bychom ušetřili cca 2,5 milionu,“ dodal.

Toalety budou samočistící, bezbariérové, s přebalovacím pultem, zelenou střechou a přístupné nonstop.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, radnice, záchody, toalety, veřejné záchody, soukenné náměstí, sokolovské náměstí, toaleta, centrum města, ODS, Nám. Sokolovské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vladyka

hlavně na tom Soukeňáku, to chtějí postavit vedle schodiště k záchodům v podzemí, viz ten plastový kryt.

Sobota, 20. srpna 2022, 19:14Odpovědět

Oldrich Kalensky

Ohyzdna zbytecna vec, jsou v kazdem polyfunkcnim dome, takze proc? ????

Sobota, 20. srpna 2022, 14:16Odpovědět

Petr Ruprecht

Nebudeme si nic nalhávat, za touhle kokotinou jsou opět dvě jména: Zámečník a Janďourek. S jedinou změnou - předseda družstva chtěl mít hajzlík v průchoďáku do Plazy. Do pr*ele, nemůžete ještě chvíli vydržet, než potáhnete z radnice?

Sobota, 20. srpna 2022, 00:02Odpovědět

V centru Liberce budou veřejné záchodky. Vyrostou na Sokolovském a Soukenném náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.