Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivní lázně Svijany lákají na koupel v dubových vanách

PR článek

Prospívají pokožce, zlepšují zdravotní stav a blahodárný vliv mají i na lidskou psychiku. Pivní lázně jsou stále oblíbenější a od letošního jara je můžete navštívit i na Zámku Svijany. V moderním prostředí, které vzniklo z tradičních a často původních materiálů, si mohou návštěvníci odpočinout v teplé lázni s pivní směsí a vychutnat si svijanské pivo přímo z vany.

Budova pivních lázní, jejichž výstavba trvala přesně rok, se nachází přes nádvoří naproti zámku. V horních patrech zámku je možnost moderního ubytování v tříhvězdičkovém hotelu. Důvody vzniku pivních lázní ve Svijanech objasňuje manažer Hotelu & Zámku Svijany Libor Stejskal: „Český ráj je oblíbené místo, takže v létě tu o hotelové hosty nemáme nouzi. Celoroční návštěvnost jsme se rozhodli podpořit nabídkou pivního wellness, které, vzhledem k tomu, že jsme pivovarský hotel, dávalo smysl. Provoz jsme spustili letos v únoru.“

Pivní koupel zahrnuje
•  pivní koupel ve vířivé dubové vaně / vanách
•  konzumaci svijanského kroužkovaného ležáku Zámek
•  konzumaci tradičních preclíků
•  relaxaci na slaměném lůžku

Pivní lázně Svijany, které jsou určeny nejen pro hotelové hosty, ale i pro širokou veřejnost, nabízí privátní prostory a klid. V objektu vzniklo více místností, jen dvě z nich jsou však určeny pro pivní koupele. V jedné se nachází dvě dubové vany, v nichž se pohodlně zrelaxují až 4 osoby, ve druhé jedna vana, s maximální kapacitou dvě osoby. Místnosti jsou v provozu tzv. „na střídačku“, každý host tak má zaručen naprostý klid a soukromí.  

Další místnosti v budově slouží pro relaxační masáže, šatnu, skladovací prostory a kanceláře. Pivní lázně jsou moderní a stylové, přitom se v nich ve velké míře setkáte s tradičními materiály, jako jsou kámen, dřevo či sláma. „Chceme, aby se tu lidé cítili dobře, a zároveň zažili něco, co bylo dříve běžné, ale dnes už patří mezi netradiční zážitky. Proto tady máme poctivé dubové vany od bednářů z Moravy či lůžko z pšeničné slámy. V neposlední řadě jsou pak tradiční materiály odkazem na svijanské pivo, které je svou tradiční výrobou pověstné,“ pokračuje Stejskal. 

Do horké lázně je přidávána pivní směs složená z pivovarských kvasnic, sladu a chmele. Díky Pivovaru Svijany, který se nachází přes ulici, využívají v lázních kvasnice čerstvé. „Kvasnice, které působí blahodárně na pokožku, jsou zásadní složkou, ne všechny lázně je ale kvůli složitému skladování mají. My máme v pivovaru vlastní propagační stanici, kde je množíme, a tak jich do koupele můžeme přidat opravdu hojně a jejich efekt tak zmaximalizovat,“ vysvětluje Stejskal. 

V lázních si návštěvníci během hodinové koupele skvěle odpočinou a vyčistí hlavu. Koupel tak prospívá i psychickému zdraví. U dubové vany je dispozici čerstvé pivo k načepování a k zakousnutí tradiční preclíky. A jaké pivo je na čepu? Svijanský kroužkovaný ležák Zámek, což je pivo uvařené u příležitosti otevření Zámku Svijany po jeho kompletní rekonstrukci v roce 2016.

Kromě koupele mohou zájemci vyrazit také na relaxační masáže, které jsou nejen velmi příjemné, ale zároveň pomohou odstranit bolest a uvolní ztuhlé a zablokované svalstvo. Pivní koupele i relaxační masáže je možné objednat pomocí online rezervačního formuláře na webu lázní www.pivnilaznesvijany.cz. Majitelem zámeckého areálu je Pivovar Svijany.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Svijany, pivní lázně, pivo, koupel, relaxace, vana, lázně, Pivovar Svijany, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivní lázně Svijany lákají na koupel v dubových vanách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.