Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Teplárna a spalovna mají nového vlastníka. Liberec neuspěl, chce dál jednat

Liberec se v posledních měsících snažil získat teplárnu a spalovnu, protože její dosavadní německý majitel MVV Energie AV oznámil, že prodává veškerý svůj majetek v Česku, a to i libereckou spalovnu a teplárnu. Město ale mělo nevýhodu, chtělo koupit pouze libereckou část majetku, MVV ale preferovalo prodej vcelku. Novým majitelem se tak stala lucemburská společnost Cube Infrastructure Managers. Liberec s ní chce o odkupu spalovny s teplárnou jednat.

Česká dceřiná firma MVV Energie CZ patřila k předním výrobcům a dodavatelům tepelné energie v České republice, působila v patnácti městech. Celkem dodávala teplo sedmdesáti tisícům domácností a stovkám firem a dalších organizací.

„Tato investice je plně v souladu se závazkem firmy Cube zajišťovat dlouhodobě udržitelnou infrastrukturu pro města a obce a jejich představitele. MVV Energie CZ je skvělým příkladem firmy dodávající teplo a efektivní řešení v oblasti energetiky tisícům domácností a firem v celé České republice,“ okomentoval koupi v tiskové zprávě výkonný ředitel Cube Infrastructure Managers Saket Trivedi.

Liberec s odkupem neuspěl, nadále mu tak zůstává menšinový podíl, který je v teplárně 23,96 procenta. Rád by ale v jednání o odkupu pokračoval i s novým vlastníkem. „Prodejem jinému zájemci to pro město rozhodně nekončí. Liberec musí mít i nadále zájem aktivně bojovat o to, aby teplárnu i spalovnu získal do majetku nebo aby vlastnil důležitou část obou těchto firem,“ řekl Drbně primátor Jaroslav Zámečník.  

S novým majitelem teplárny a spalovny chce co nejdříve jednat. „Teplárnu a spalovnu zkrátka Liberec má vlastnit, protože jinak nebude mít dostatečně silný vliv na cenu tepla a energií, což by byla obrovská chyba,“ dodal.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Teplárna Liberec

Štítky Liberec, teplárna, spalovna, mvv, prodej, Česko, energie, teplo, MVV Energie CZ a.s., Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárna a spalovna mají nového vlastníka. Liberec neuspěl, chce dál jednat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.