Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Frýdlant pořádá v sobotu Krajské dožínky. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program

Další ročník Krajských dožínek se uskuteční ve Frýdlantu. Celý program bude plný výstav, regionálních výrobků nebo her pro děti. Střední škola hospodářská a lesnická představí mimo dožínkové výzdoby také výstavu hospodářských strojů a zvířat.

Dopolední program Krajských dožínek Libereckého kraje zahájí dožínkový průvod. Ten projde z frýdlantského zámku městem ke kostelu Nalezení sv. Kříže, kde se uskuteční děkovná bohoslužba.

Město Frýdlant láká především výstavou regionálních výrobků. „Návštěvníci dožínek budou mít jedinečnou šanci poznat regionální výrobce na jednom místě. Náměstí T. G. Masaryka se totiž zaplní více než třiceti stánky plnými regionálních dobrot,“ uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Na akci se mimo jiné bude prezentovat i projekt Liberecký kraj sobě. Ten prostřednictvím cílených marketingových aktivit rozšiřuje povědomí o regionálních výrobcích a tradičních řemeslech nejen mezi místní obyvatele. 

„S řadou regionálních výrobců, které projekt Liberecký kraj sobě podporuje, se bude možné setkat přímo na dožínkách ve Frýdlantu," uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje.

Kromě programu pro dospělé nebude chybět ani program pro děti. „Pro děti je připravená hra Mlsná taška. Zatímco se rodiče budou moci v klidu seznámit s oceněnými výrobky soutěže Výrobek roku, děti budou pomyslně nakupovat do „mlsných tašek“ a ve stánku Liberecký kraj sobě – Zdravý Liberecký kraj získají odměnu,“ dodal Ulvr.

V zámeckém parku nedaleko náměstí bude možné navštívit výstavu hospodářských strojů a zvířat. Ta je v režii Střední školy hospodářské a lesnické, díky které vznikla i dožínková výzdoba. Více o škole, její činnosti a jejích produktech si mohou zájemci poslechnout v podcastu Hlavou, srdcem i rukama, který v rámci projektu Liberecký kraj sobě přináší rozhovory s regionálními tvůrci, umělci a podnikateli.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Frýdlant, krajské dožínky, dožínky, výstava, projekt, Tomáš Garrigue Masaryk, Jiří Ulvr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant pořádá v sobotu Krajské dožínky. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.