Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úterý ve znamení cyklistiky. Spolek Cyklisté Liberecka zve na cyklojízdu Libercem

Spolek Cyklisté Liberecka zve v rámci týdnu mobility všechny cyklisty a cyklistky zítra v 17:00 hodin na cyklojízdu Libercem. Zúčastnit se mohou všichni, kteří jezdí rádi na kole nebo koloběžce. Cyklojízdou chtějí účastníci sdělit nevyhovující podmínky pro cyklistiku.

Spolek Cyklisté Liberecka cyklojízdu Libercem pořádá na podporu mikromobility. Připojit se návštěvníci můžou v 17 hodin u radnice v Liberci. „Cyklojízda je společenskou událostí, propagující kola a koloběžky jako jeden z rovnoprávných dopravních prostředků 21. století. Akce je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo nebo stoupnou na koloběžku a zvládnou volným tempem ujet alespoň pár kilometrů. Účastníci se nemusí nikde registrovat, nemusí absolvovat trasu celou. Záleží na každém, kde se přidá či odpojí,“ sdělil člen spolku Cyklisté Liberecka Pavel Řezníček. ​​​

Trasa cyklojízdy povede z náměstí ulicemi města, kam se opět po sedmikilometrovém okruhu vrátí. Akcí chtějí organizátoři upozornit samosprávu města a kraje na to, že stávající podmínky pro jízdu na kole v Liberci a okolí jsou stále nevyhovující. Protože je před volbami, lze zkontrolovat minulé předvolební sliby lokálních politiků a realitu. Město má sice od roku 2005 generel cyklistické dopravy a však realizace bezpečných řešení pro cyklisty vázne.

„Velmi by pomohlo například vyřešení průjezdu od konce cyklostezky podél Nisy v Barvířské ulici směrem přes centrum a terminál Fügnerova. Dále cyklistům v Liberci stále chybí obstojná objízdná trasa úseku podél stadiónu, který se při každém fotbalovém zápasu na stadionu FC Slovan v Liberci uzavírá. Vhodné by také bylo umožnit cyklistům průjezd některých málo frekventovaných jednosměrných ulic obousměrně,“ řekl Jiří Rutkovský, předseda spolku Cyklisté Liberecka.

Hromadnou cyklojízdou chtějí její účastníci sdělit, že lidé na kole po Liberci jezdí a opravdu jim záleží na tom, jaké podmínky město Liberec a ostatní vlastníci pozemních komunikací v Liberci pro jízdu na kole či koloběžce vytváří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Cyklisté Liberecka

Štítky Liberec, cyklojízda, cyklistika, cyklista, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úterý ve znamení cyklistiky. Spolek Cyklisté Liberecka zve na cyklojízdu Libercem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.