Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V sobotu se uskuteční soutěž psů v poslušnosti i obraně. Liberecký pohár proběhne po jednačtyřicáté

Kynologický klub Liberec v Pavlovicích pořádá v sobotu 24. září 41. ročník soutěže psů „O LIBERECKÝ POHÁR – memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“.

Nad letošním ročníkem převzal záštitu hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta. Již sedmnáctým rokem je soutěž i memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. „Jsou to jedni ze zakládajících členů našeho klubu a poválečné kynologie na Liberecku vůbec. Tímto jim alespoň chceme vzdát čest a dík za to, co zde vybudovali a jak se zasloužili o rozvoj kynologie na Liberecku," sdělil předseda kynologického klubu a ředitel soutěže Jiří Kolář.

Letos se bude soutěžit v disciplínách poslušnost a obrana v kategorii ZZO pro nejmladší psy, dále v kategorii ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorie ZVV 2 a IGP 3 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu a Mezinárodního zkušebního řádu.

Počet soutěžících, kteří se akce zúčastní, zůstane pro pořadatele tajemstvím až do jejího zahájení, tedy soboty v devět hodin, neboť zájemci se mohou přihlašovat i v den konání akce. V současné době je přihlášeno 27 psů různých plemen v rámci celé České republiky.

„Tato soutěž by nemohla být uspořádána bez vydatné pomoci sponzorů, neboť kynologický klub není ziskovou organizací. Jediné příjmy, které plynou do naší pokladny, jsou členské příspěvky, které používáme na údržbu našeho areálu. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem firmám a společnostem, které přispěly k uspořádání tohoto ročníku. Díky nim obdrží nejúspěšnější soutěžící ve všech kategoriích hodnotné ceny, poháry a upomínkové předměty a rovněž něco dobrého pro své psí parťáky," dodal Kolář.

Dále bude také probíhat i oblíbená soutěž družstev mezi jednotlivými kynologickými kluby. Nejlepší soutěžící se svým psem v kategorii IGP 3 získá titul absolutní vítěz soutěže „O LIBERECKÝ POHÁR - memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, Pavlovice, soutěž psů, soutěž, pes, Rudolf Bárta, Liberecký kraj, Jiří Kolář, Martin Půta, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se uskuteční soutěž psů v poslušnosti i obraně. Liberecký pohár proběhne po jednačtyřicáté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.