Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Udělejte si čas v sobotu 8. října na Den zvířat v Zoo Liberec

PR článek

Zajímavosti, poučení i zábava nebo komentované prohlídky a setkání s chovateli a zoology, to všechno bude Den zvířat v Zoo Liberec. V sobotu 8. října bude liberecká zahrada od 10 do 16 hodin plná různých stanovišť. Připravený program je opravdu bohatý.

Už je to vlastně tradice a skoro i povinnost - zoologické zahrady na celém světě si 4. října připomínají osobnost Františka s Assisi a oslavují toto datum jako Mezinárodní den zvířat. I v Zoo Liberec  bude v sobotu 8. října v době od 10.00 do 16.00 připraven pro širokou veřejnost bohatý a zajímavý program zejména se zvířecí tématikou – komentované prohlídkové okruhy s návštěvou části zázemí zahrady (např. zvířecí kuchyně nebo dílen), setkání s odborníky na chov zvířat v lidské péči a záchranu druhů ve volné přírodě, komentované krmení lachtanů nebo výroba enrichmentu (interaktivní prvky pro obohacení expozice zvířat).

V letošním roce  se zapojili také někteří partneři zoo, takže se návštěvníci mohou těšit i na interaktivní stanoviště se sportovní nebo zdravotní tématikou. Samozřejmě nejde pouze o program, za návštěvu stojí Zoo Liberec jako taková – v této době už například bývají ve svém, výběhu k vidění letošní mláďata pandy červené nebo levharta čínského. Neobvyklým bodem programu bude letos kynologická ukázka.

Svou mimořádnou otvírací dobou k tomuto dni přispěje i Dětský koutek v Lidových sadech, kde bude pro děti připravena od 15.00 loutkovou pohádka. Dětský koutek prošel v poslední době rozsáhlejšími úpravami, rozhodně stojí za návštěvu.

Tento den Zoo Liberec už několik let využívá také jako příležitost pozvat jmenovitě všechny své partnery a sponzory. Neopustili ji ani v předchozích těžkých letech. Bez dárců, podporovatelů a návštěvníků by zahrada nemohla fungovat. Tento den je velkým poděkováním všem příznivcům Zoo Liberec.

Podrobný časový plán celého dne a mapku stanovišť najdete na zooliberec.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zoologická zahrada Liberec, zahrada, návštěva, Assisi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udělejte si čas v sobotu 8. října na Den zvířat v Zoo Liberec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.