Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kácení i odtěžení nestabilních bloků hornin. Město sanuje skalní masiv v Pastýřské

V budoucnu by tu měla vést nová ulice s názvem Nová Pastýřská, která propojí Sokolskou ulici s Tržním náměstím. Výstavba ale nabírá zpoždění. Přesto se ale v místě parkoviště nyní něco děje, město tu nechává sanovat skalní masiv, který pak bude bezpečnější.

„Práce zahrnují odstranění vegetace v celé ploše masivu, očištění skalní stěny, odtěžení nestabilních bloků hornin, lokální kotvení pomocí svorníků a závitových tyčí či sanaci historických sklípků vypilířováním stropů, vyzděním a zaplombováním vstupů,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle ní právě potrvají až do konce listopadu. Kromě sanace také město nechá opravit stávající kamenné zídky. „Pro zvýšení bezpečnosti budou ještě u paty svahu instalovány ochranné betonové zídky,“ dodala mluvčí.

Původní finanční náklady původně projektant a geotechnik odhadli na pět milionů korun, město ale nakonec zřejmě ušetří, vítězná firma Helping totiž nabídla cenu o 1,8 milionu korun nižší. „Cílem celé akce je zajistit dlouhodobou stabilitu a bezpečnost masivu ještě před plánovaným vybudováním propojky mezi ul. Sokolská a Tržním náměstím,“ uzavřela Kodymová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky pastýřská, sanace, město, liberec, skála, skalní masiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kácení i odtěžení nestabilních bloků hornin. Město sanuje skalní masiv v Pastýřské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.