Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec vybral vánoční strom, na náměstí přijede z Husitské ulice. Adventní program proběhne bez omezení

Náměstí před radnicí bude během adventu znovu zdobit smrk ztepilý. Ten se tam přestěhuje z Husitské ulice během 17. listopadu. Strom pokácí a přepraví liberečtí dobrovolní hasiči.

Smrk roste v Husitské ulici 45 let a majitelé se bojí, že by při případném pádu mohl spadnout na dům. „Přišlo nám celkem 10 nabídek jako tipů na letošní vánoční strom. O smrku z Husitské ulice rozhodl vzhled stromu a především pak možnosti přepravy a dostupnosti místa, kde roste,“ popisuje mluvčí radnice Jana Kodymová.

Jeho kácení začne už ve čtvrtek 17. listopadu ráno v devět hodin. Poté pojede Husitskou nahoru do Čerchovské ulice, dále Americkou ke krbu, Uralskou dolů na Švermovu ulici, pokračuje přes kruhový objezd Jungmannovy ulice a dále směrem k radnici. Tam by měl být kolem poledne a pak začne jeho ukotvování.

Ozdob se pak dočká v následujících dnech a slavnostně se rozsvítí 25. listopadu. „Tradičně na něm budou vánoční ozdoby, které vyrábějí žáci mateřských a základních škol v Liberci,“ dodala Kodymová.

Adventní tržnice pak začne ve středu 30. listopadu a skončí 23. prosince. „Strom bude na náměstí před historickou radnicí až do Tří králů,“ doplnila mluvčí.

Právě adventní program by letos už měl opět proběhnout bez omezení. Na náměstí před libereckou radnicí tak lidé uvidí například mechanický betlém, vystoupení dětí z libereckých škol a školek, kapelu Oceán, kapelu Hodiny, vystoupení Jana Mlčocha, který interpretuje Karla Gotta, dále skupinu Waldovy Matušky, hudební soubory ze ZUŠ, Ježíškovu kancelář a mnohé další.

I letos bude před radnicí instalováno adventní kolo.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky vánoce, vánoční strom, advent, Liberec, radnice, hudební skupina, Karel Gott, Jan Mlčoch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec vybral vánoční strom, na náměstí přijede z Husitské ulice. Adventní program proběhne bez omezení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.