Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nově upravené místo v centru Liberce. Ve spodní části Moskevské jsou lavičky i nové stromy

Město dokončilo úpravu prostranství v dolní části Moskevské ulice v centru Liberce. V místě jsou nově vysázené stromy a vzniklo zde i posezení. Stromy v místě už byly, jenže se nechytily, nyní tak výsadba byla nahrazena.

„Nová výsadba byla provedena takzvaným „švédským způsobem“, tedy do strukturálního substrátu, který zajistí stromům dostatečný prokořenitelný prostor a zároveň je na něm možné provést konstrukční souvrství komunikace a plocha okolo stromů je jak pochozí, tak i pojízdná,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Při výsadbě bylo podle ní důsledně dbáno na ochranu inženýrských sítí, stromy jsou od nich odděleny protikořenovou bariérou, která zajistí, že případná výměna nebo havárie by jim neměla ublížit a zároveň stromy a jejich kořeny nebudou omezovat sítě.

Město také nechalo osadit mobiliář - stojany na kola a dvě atypické dřevěné lavice. „V letních měsících na místě přibudou ještě liberecké červené stolky a židle,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky moskevská, Liberec, stromy, lavičky, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenhle článek mohl zadat jedině idiot. Kdo to viděl naživo, tak je mu jasné, že je lepší mlčet, a ne se chlubit. Co, mistře Zámečníku, Janďourku? Vy jste extra volové, že vám není rovno.

Úterý, 15. listopadu 2022, 20:43Odpovědět

Nově upravené místo v centru Liberce. Ve spodní části Moskevské jsou lavičky i nové stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.