Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Město v zimě areál ve Vesci zasněžovat nebude. Stopy upraví, jen když bude přírodní sníh

Vedení města rozhodlo, že letos se sportovní areál ve Vesci uměle zasněžovat nebude. Podle náměstka pro sportovní infrastrukturu Petra Židka (ODS) jsou důvodem ekonomická situace města i vysoké ceny energií. V případě dostatku přírodního sněhu, ale budou v areálu stopy upravované.

„V minulosti jsme v areálu zasněžovali. S ohledem na ekonomickou situaci a ceny energií jsme se rozhodli, že letos umělé zasněžování nebudeme dělat,“ uvedl Petr Židek.

To ale podle něj neznamená, že když napadne sníh, že by se město o stopy nestaralo. „V areálu máme rolbu se stopami a skútr, takže počítáme s tím, že pokud bude přírodní sněhová pokrývka, areál ve Vesci bude připraven pro všechny, kdo si bude chtít zaběžkařit,“ dodal náměstek.

Areál prošel nedávno úpravami, dostal nové asfaltové povrchy. „Stav je prémiový i pro tréninky ve chvíli, kdy sníh není,“ uvedl Židek.

Umělé zasněžování veseckého areálu vyjde v průměru na stovky tisíc korun, ty město ušetří. Navíc například v loňské zimní sezoně dostal Liberec i dotaci od kraje. Tu ale nakonec ani nevyužil. „Nebyly podmínky pro to, aby se uměle zasněžovalo,“ vysvětlil.

Prozatím mají smůlu i lyžaři, kteří by se na kolečko ve Vesci chtěli vydat po setmění. „V tuto chvíli jsme s umělým osvětlením nepočítali a nepočítáme,“ uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky vesec, zasněžování, sníh, umělý sníh, liberec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město v zimě areál ve Vesci zasněžovat nebude. Stopy upraví, jen když bude přírodní sníh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.