Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec už má vánoční strom. Na náměstí dorazil z Husitské ulice

Náměstí dr. Edvarda Beneše už zdobí vánoční strom. Ten liberečtí hasiči ve čtvrtek dopoledne pokáceli v Husitské ulici, kde rostl přes čtyřicet let. Protože ale stínil mezi dvěma domy, nakonec byl pro letošek vybrán právě jako vánoční strom. V příštích dnech ho město ozdobí a příští pátek pak proběhne slavnostní rozsvícení.

Kácení a nakládání stromu trvalo v Husitské ulici přes dvě hodiny. Přihlížely mu desítky lidí. Zhruba půl hodiny před polednem pak nákladní vůz zamířil na liberecké náměstí, kam dorazil zhruba o hodinu později.

Liberečtí dobrovolní hasiči pak strom ukotvili. Nyní jej čeká ozdobení a rozsvícení. „Vánoční strom na náměstí rozsvítíme v pátek 25. listopadu. Bude odekorován úspornějším LED nasvícením,“ řekla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Liberecký vánoční strom

Čtvrtek, 17. listopadu 2022, 13:06

Liberecký vánoční strom
Liberecký vánoční strom

Nebude ale svítit celou noc, jak bylo dosud zvykem. „Oproti předchozím letům zhasne každý den dvě hodiny po půlnoci," dodala.

Jiné úspory Liberec nechystá i s ohledem na to, že cenu elektřiny za nižší cenu má zafixovanou do konce roku. „Výzdoba přilehlých ulic, náměstí a veřejného osvětlení je už dávno nakoupena, nová se pořizovat nebude. Její instalaci do ulic a na veřejná prostranství provádějí technické služby města v rámci každoročního finančního příspěvku od města a energie do světelné výzdoby jde právě ze zafixované přívětivé ceny," uvedla Kodymová.

Adventní program bude obdobný jako v letech před koronavirem. „Návštěvníci tedy na náměstí před libereckou radnicí uvidí například mechanický betlém, vystoupení dětí z libereckých škol a školek, kapelu Oceán, kapelu Hodiny, vystoupení Jana Mlčocha, který interpretuje Karla Gotta, dále skupinu Waldovy Matušky, hudební soubory ze ZUŠ, Ježíškovu kancelář a Strom přání na nádvoří historické radnice," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky vánoce, vánoční strom, advent, Liberec, vánoční stromek, Edvard Beneš, hudební skupina, Karel Gott, Jan Mlčoch, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec už má vánoční strom. Na náměstí dorazil z Husitské ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.