Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na nádraží v Turnově zavře pokladna Českých drah. Jízdenky kupujte ve vlaku, radí kraj

Pokladna Českých drah na turnovském nádrží definitivně zavře. Od příštího roku si tak cestující budou moci koupit jízdenky pouze pro vlaky společnosti Arriva. České dráhy chtěly pokladnu uzavřít už loni, proti rušení vznikla petice, pokračování přepážky poté podpořil i kraj, nakonec ale zůstala otevřená navíc pouhý rok.

„Při nakládání s veřejnými prostředky musíme postupovat zodpovědně a vážit efektivnost a účelnost jejich vydávání. Proto na všech místech plánujeme pro regionální vlaky provozovat pouze jedinou pokladnu. Od počátku se snažíme současnému provozu různých přepážek více dopravců předcházet. Stalo se tak i v Turnově, přestože Liberecký kraj nijak nerozhoduje o pokladnách pro rychlíky, které jsou objednávané Ministerstvem dopravy,“ uvedl na tiskové konferenci hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

V Turnově dosud fungovaly dvě přepážky – za první pololetí tohoto roku si v nich lidé koupili 72 756 jízdenek, z toho České dráhy prodaly 26 338 jízdenek, Arriva 46 418.

České dráhy hodlaly přepážku zrušit už loni, proti rušení ale vznikla petice a Liberecký kraj se rozhodl další fungování přepážky podpořit finančně. „Tento vstřícný krok jsme učinili proto, aby měli dlouholetí zaměstnanci této přepážky čas situaci lépe vyřešit. Nyní nastala situace, že dočasná podpora Libereckého kraje musí skončit,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro LK). Podle něj se také Českým drahám podařilo najít místa pro zaměstnance z přepážky v okolních stanicích.

Cestující, kteří si kupovali jízdenky na turnovské přepážce nyní musí nakupovat přímo ve vlaku. Podle kraje jsou v tarifu IDOL při nákupu u průvodčího bez přirážky a stojí tak stejné peníze, jako na přepážce.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky turnov, nádraží, pokladna, přepážka, české dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádraží v Turnově zavře pokladna Českých drah. Jízdenky kupujte ve vlaku, radí kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.