Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vždycky s námi, Inžo. Na Českolipsku vyhlásili sbírku na pomoc rodině zemřelého hasiče

Při zásahu u požáru roubenky v Arnultovicích minulý týden tragicky zahynul devětatřicetiletý dobrovolný hasič Jan Dvořák ze Skalice u České Lípy. Obec se ve spolupráci s tamními hasiči nyní rozhodla uspořádat finanční sbírku na pomoc rodinně zesnulého hasiče. Navíc pomůže i Liberecký kraj, který do sbírky přispěje sto tisíc korun.

Sbírka s názvem Vždycky s námi, Inžo, odkazuje na přezdívku hasiče, který absolvoval inženýrské vysokoškolské studium. Sbírkový účet je veden jako transparentní účet a číslo účtu je 6386360339/0800. „Zasláním prostředků na náš sbírkový účet vyjadřujete svůj souhlas se zveřejněním vašeho jména a zaslané finanční částky," uvedl starosta obce Jiří Löffelmann.

Finančně se rozhodl pomoci i Liberecký kraj. Krajští radní schválili poskytnutí příspěvku do sbírky ve výši sto tisíc korun. „Ztráta života je vždy smutná a bolestivá událost. Upřímnou soustrast rodině, blízkým a všem přátelům. Čest jeho památce a poděkování všem hasičům, kteří při snaze pomoci svým bližním a ochránit jejich majetek při každém výjezdu riskují své životy,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Dobrovolný hasič Jan Dvořák zemřel přímo na místě požáru v Arnultovicích u Nového Boru. Během zásahu se na něj zřítila stropní konstrukce. I přes okamžitou pomoc kolegů a posléze i zdravotníků svým zraněním podlehl.

Ve středu proběhne poslední rozloučení v obřadní síni v České Lípě. „Všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast a podporu v těchto nejtěžších chvílích,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Eva Klímová.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky hasiči, sbírka, skalice, hzs lk, arnultovice, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vždycky s námi, Inžo. Na Českolipsku vyhlásili sbírku na pomoc rodině zemřelého hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.