Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Čeká nás zimní týden se sněhem i silnými mrazy. Budou bílé Vánoce?

Do Libereckého kraje naplno dorazila zima. Napadl sníh, ochladilo se a pravé zimní počasí vydrží po celý týden. Meteorologové podobné počasí předpovídají zatím do příštího pondělí. Existuje tak pravděpodobnost, že Vánoce by mohly být na sněhu.

Během neděle a pondělí napadlo kolem deseti centimetrů sněhu, na horách dvojnásobek. V úterý už sněžit nebude, naopak bychom se měli dočkat sluníčka. V noci ale mohou teploty klesnout až k minus deseti, přes den pak bude -5 až -2.

Ve středu meteorologové opět čekají sněžení, teploty v noci klesnou k minus 14, přes den bude -6 až -2. A podobné počasí nás čeká i ve čtvrtek.

V dalších dnech se mírně oteplí, denní teplota ale budou stále pod nulou, nebo jen lehce nad ní. I v dalších dnech meteorologové očekávají v noci silný mráz.

Takový charakter počasí předpovídají meteorologové až do příštího pondělí. Z měsíčního výhledu počasí pak předpokládají, že týden od 19. do 25. prosince bude teplotně průměrný, což znamená denní teploty kolem nuly. Pokud tedy nepřijde výrazná obleva, letos bychom se mohli dočkat na Vánoce sněhu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky počasí, sníh, meteorologové, předpověď, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás zimní týden se sněhem i silnými mrazy. Budou bílé Vánoce?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.