Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Betlémské světlo, fotbalový víkend i opening na Ještědu

Blíží se poslední adventní víkend a to znamená, že v sobotu a v neděli je na programu řada akcí spojená s blížícími se Vánoci. Pokud ale chcete víkend strávit třeba trochu aktivněji, ještědský areál chystá v sobotu grand opening s doprovodným programem a třeba Slovan chystá víkend plný fotbalu.

Co se týče adventu, ve městech pokračují adventní trhy, například v Liberci se o víkendu chystají dílničky pro děti, oživlý betlém nebo vaření. Milovníci vážné hudby by si neměli nechat ujít koncert sólistky opery DFXŠ Věry Poláchové v obřadní síni liberecké radnice a v neděli je pak v kostele sv. Antonína Velikého na programu adventní koncert Luďka Veleho v doprovodu varhaníka Bohuslava Ledla.



V sobotu po obědě do Liberce dorazí betlémské světlo. Plamínek odebraný z věčného ohně, který hoří v jeskyni pod bazilikou Narození Páně v Betlémě v centrální části Palestiny, představuje symbol míru, lásky, naděje a přátelství. Rozvoz světla zajišťují skauti a skautky z celého světa. Do Liberce dorazí vlakem v 13:55.

Slovan Liberec si na víkend připravil Víkend plný fotbalu. To je integrační fotbalový turnaj, který se od pátku do neděle koná v Hale míčových sportů v areálu Sport Parku Liberec u Městského stadionu. Kromě turnaje se mohou návštěvníci těšit na exhibici slovaňáckých legend, promítání utkání fotbalového šampionátu o třetí místo a v neděli finále nebo koncert Jakuba Děkana.

O víkendu se už také bude lyžovat. Ještěd otevřel brány už čtvrtečním večerkem, v sobotu pak proběhne Ještěd SkiOpening. Kromě celodenního lyžování budou připraveny ukázky práce horské služby, vystoupí Jakub Děkan s Romualdem Klemmem a afterparty si vezme na starosti DJ Hrusha. Areál se otevírá v 8:30.

Ohodnoť článek

Foto Trhy v Liberci

Štítky víkend podle drbny, víkend, tipy, advent, slovan, ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Betlémské světlo, fotbalový víkend i opening na Ještědu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.