Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V rýnovické věznici vznikl hudební klip. Podíleli se na něm sami vězni

V prostorách věznice v Rýnovicích vznikl hudební videoklip Vězňova zpověď. Jeho autorem je vězeňský kaplan Jan Suchánek, který na textu a hudbě spolupracoval s odsouzenými, kteří si také ve videoklipu zahráli.

„Vzhledem k tématu písně, kterým je vina, trest, a hlavně naděje na nový začátek se nabízelo vytvořit videoklip s autentickými záběry věznice a života za branou,“ uvedla mluvčí věznice Monika Králová.

Podívejte se na klip Vězňova zpověď

Hlavní myšlenkou písně je podle autora vzbudit naději, že každý člověk má možnost změnit svůj život. První sloka se zabývá trestnou činností a poukazuje na její závažnost. Ve druhé sloce autoři upozorňují na druhou stránku mince, na to, že ne každý má funkční rodinu, pohodové dětství a pocit bezpečí. Ve třetí sloce je prezentována naděje a myšlenka, že kdo opravdu chce, má možnost na sobě pracovat a změnit své smýšlení i jednání. Z refrénu zní pocit odpovědnosti a lítosti nad spáchaným zlem.

Děj videoklipu souvisí s uvězněním a postupně se odehrává na několika místech věznice. „Videoklip lze vnímat jako příběh odsouzeného, který chce a pomocí nabízených programů a práce s odborným personálem také může, na sobě pracovat. Od průchodu branou a ubytování na cele je zde možné vidět, jak se vzdělává, pracuje, navštěvuje kapli věznice, jak zde tráví volný čas,“ dodala mluvčí věznice.

Klip vznikl v říjnu letošního roku a jako první ho viděli sami aktéři klipu z řad zaměstnanců a odsouzených.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Věznice Rýnovice

Štítky rýnovice, věznice, videoklip, vězňova zpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rýnovické věznici vznikl hudební klip. Podíleli se na něm sami vězni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.