Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Nezvykle teplé počasí pokračuje. Více se ochladí až koncem týdne

Přelom roku přinesl výrazně teplé počasí, na mnoha stanicích padaly teplotní rekordy. Nyní se sice mírně ochladí, nadprůměrné teploty ale meteorologové předpovídají i na další dny. Zimní počasí by se podle nich mělo vrátit až o víkendu.

Ještě v pondělí bude počasí připomínat spíše jaro. Teploty vystoupí na 11 a na Frýdlantsku dokonce až na 14 stupňů. V úterý už by se mělo mírně ochladit. „Přes naše území přejde k východu zvlněná studená fronta. Za ní se k nám během dne od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu,“ uvedl meteorolog Pavel Jůza.

Na horách se mohou objevit i sněhové přeháňky, v nižších polohách déšť. Přes den ale budou srážky ustávat a teploty vystoupí na maximálně 9 stupňů.

V noci na středu by teploty mohly klesnout pod nulu, přes den ale opět vystoupají až na sedm stupňů. Ve čtvrtek ale přijde další oteplení, kdy i přes noc může být 7 stupňů, přes den pak bude až devět. Podobně to pak bude i v pátek.

Výraznější ochlazení slibují meteorologové na víkend, sněžit by mohlo i v nižších polohách. Teploty v noci mohou klesnout místy až k minus pěti stupňům, denní teploty se budou pohybovat nad nulou.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, obleva, teplo, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezvykle teplé počasí pokračuje. Více se ochladí až koncem týdne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.