Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pro novinku Netflixu vytvořili skláři z Kunratic křišťálové plastiky. Na začátku jsem měl trochu strach, říká Jiří Pačinek

V novince Netflixu s názvem Na nože: Glass Onion si zahrálo i české sklo. Konkrétně téměř šedesát křišťálových plastik, které vznikly v huti Jiřího Pačinka v Kunraticích u Cvikova. Snímek měl premiéru před Vánoci, do té doby musela sklárna dodržet přísné informační embargo.

Na výrobě plastik se podílel celý sklářský tým pod vedením majitele sklárny Jiřího Pačinka. Ve sklářské huti pak přivítali jednoho z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů pana Johna Dextera, kerý je dlouholetým spolupracovníkem ikony světového filmu a umění režiséra Tima Burtona, a který stojí za uměleckou výpravou tak věhlasných filmů jako Star Wars, Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean, nebo Sleepy Hollow.

„Přiznám se, že jsem úplně na začátku měl trochu přirozeného strachu z toho, jestli tak prestižní úkol zvládneme, jestli tak velkou uměleckou osobnost, kterou je John Dexter budeme schopni uspokojit a splnit všechna jeho zadání, ale vlastně tak nějak s každým dalším objektem jsme se více a více sbližovali a ocitali na společné vlně a propojení, kdy stačil jen oční kontakt a já věděl, že je vše v pořádku a že John vítá každou mou zkušenost, kterou jsem snad za všechna ta léta na huti získal a kterou mohu vložit do jeho návrhu,“ popsal spolupráci s Johnem Dexterem Jiří Pačinek.


FOTO: T STREET & NETFLIX STUDIOS

Dexter přitom ve sklářské huti nikdy před tím nebyl. Na základě výkresových předloh pak během čtyř týdnů vzniklo na šest desítek plastik. „Náročné objekty jsem viděl vždy jen poměrně krátce před vlastní výrobou v rámci krátké porady nad výkresem, který jak se říká snese vše, mne doslova vybičovaly k tomu, abych ze sebe vydal to nejlepší, co mohu,“ dodal Pačinek.

Film Na Nože: Glass Onion je pokračováním filmu Knives out a zahrály s v něm filmové hvězdy v čele s Danielem Craigem, Kate Hudson nebo Edwardem Nortonem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pačinek Glass

Štítky netflix, pačinek, glass, sklárna, kunratice, na nože

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro novinku Netflixu vytvořili skláři z Kunratic křišťálové plastiky. Na začátku jsem měl trochu strach, říká Jiří Pačinek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.